- Hadde jeg fått blod fra far, hadde jeg testet positivt på Vodka

Aleksandre Vinokourov avviser dopanklagene - og hevder at han blir forfulgt.

(Dagbladet.no): - Det har skjedd en feil. Jeg har aldri vært dopet, det er ikke sånn jeg ser på yrket mitt, sier Aleksandre Vinokourov til dagens utgave av L\'Equipe, som for øvrig skriver at både søndagens og mandagens dopingprøver viste spor etter bloddoping.

Sjøl har 34-åringen sin egen forklaring på testresultatet, nemlig at det skyldes det stygge veltet han opplevde under femte etappe.

- Jeg tror feilen kan ha oppstått i forbindelse med veltet mitt. Jeg har snakket med lagets leger, og de har en hypotese om at jeg hadde enorme mengder blod i lårene mine. Dette kan ha ført til den positive testen, tror kasakhstaneren, ifølge AP.

- Sjalu folk er ute etter meg

På toppen av det hele mener han at noen er ute etter å ta ham.

- Det har pågått i månedsvis, og nå lykkes de med å ødelegge for meg. Lagbyggingen vår har gjort mange mennesker sjalu, og nå må vi betale prisen for det, hevder forhåndsfavoritten, som vant de to siste etappene før han ble avslørt som juksemaker.

Nå ønsker han å reise seg og kjempe for å reinvaske navnet sitt.

- Skamfullt

BENEKTER ANKLAGENE: Aleksandre Vinokourov fastholder at han ikke har dopet seg, og han tror de positive testene kan skyldes skaden han pådro seg da han veltet under femte etappe. Her er han fotografert under de medisinske testene før rittets start. Foto: FRANCK FIFE/EPA/SCANPIX
BENEKTER ANKLAGENE: Aleksandre Vinokourov fastholder at han ikke har dopet seg, og han tror de positive testene kan skyldes skaden han pådro seg da han veltet under femte etappe. Her er han fotografert under de medisinske testene før rittets start. Foto: FRANCK FIFE/EPA/SCANPIX Vis mer

- Det skamfullt å forlate touren på denne måten, men jeg vil ikke kaste bort tid i kampen for å bevise min uskyld, legger han til.

Oppi alle de knallharde beskyldningene klarer den såkalte Vino også å presse fram en spøk.

- Jeg hørte at jeg skal ha fått blod fra min far. Men det er absurd. Med hans blod ville jeg ha testet positivt på Vodka, sier han.

- Hadde jeg fått blod fra far, hadde jeg testet positivt på Vodka
FAR OG SØNN: Aleksandre Vinokourov (t.h.) poserer sammen med sin far under hviledagen i går. Ifølge sønnen er faren veldig glad i Vodka.
SKADD: Aleksandre Vinokourov ødela sammenlagtsjansene sine da han veltet under femte etappe av Tour de France. Kanskje var dette årsaken til at tydde til en så desperat løsning som bloddoping?