Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde jeg hatt en normal dag i sporet, så hadde gullet vært en lett match

Bjørndalen: - Lagrene var tomme.

SLUTTKJØRT: Ole Einar Bjørndalen glir i mål til fjerdeplass på dagens VM-fellesstart i skiskyting i finske Kontiolahti. Veteransen ledet ut fra siste skyting, men hadde ikke energi å kjøre med på slutten.
SLUTTKJØRT: Ole Einar Bjørndalen glir i mål til fjerdeplass på dagens VM-fellesstart i skiskyting i finske Kontiolahti. Veteransen ledet ut fra siste skyting, men hadde ikke energi å kjøre med på slutten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Tarjei Bø tok sin og Norges fjerde bronsemedalje i skiskytter-VM på dagens fellesstart i Kontiolahti.

Ole Einar Bjørndalen ledet ut fra den siste stående skytingen, etter å ha prikket inn 20 perfekte skudd i konkurransen, men klarte ikke å holde følge da gullvinner Jakov Fak (Slovenia), Ondrej Moravec (Tsjekkia) og Tarjei Bø stakk av med medaljene.

Det var veldig nære å bli 41-åringens første individuelle VM-medalje siden han gikk til topps på normalprogrammet i Pyeong Chang i 2009.

Styrte løpet Bjørndalen var offensiv hele løpet og tok kontrollen i feltet.

Men han tapte da det sto om medaljer på avslutningen av løpet.

Og var naturligvis preget av den tapte gullsjansen.

41-åringen har ikke såååå mange igjen av dem, selv om han trolig fortsatt er blant de mest motiverte i hele skiskyttersirkuset.

- Totalt ødelagt - Hadde jeg hatt en normal dag i sporet, så hadde det vært en lett match, sier skiskytterlegenden til Dagbladet.

Det hadde han derimot ikke. Allerede fra morgenen av følte han slapp og merket at det ikke var noe overskudd å hente.

- Jeg var helt råtten i sporet i dag. Totalt ødelagt, men reddet meg på bra skyting og fantastiske ski.

- Lagrene er tomme. Jeg har ikke fått i meg nok næring, og da blir det tungt.

- Bra mesterskap - Hva kunne du gjort annerledes for å unngå det på VMs siste dag og din siste medaljesjanse?

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Jeg klarte å gjennomføre, til tross for at jeg følte meg slapp før start, for utover i løpet hadde jeg mer enn nok med å komme meg til mål, sier Bjørndalen.

Med fjerde-, femte -og sjetteplass har han levert et meget sterkt mesterskap, selv om han endte opp uten individuell VM-medalje, som den eneste på det norske herrelaget.

- Det er bra. Det er ikke i alle mesterskap jeg har så bra resultater, og det er kort vei opp til pallen, sier Ole Einar Bjørndalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!