Rosenborg - Celtic:

- Hadde jeg hatt to år til med samme lag, så skulle vi ha klart det

Kåre Ingebrigtsen mener RBK trenger erfaring.

Kåre Ingebrigtsen tror han tar Rosenborg til mesterligaen om han får to år til med det samme mannskapet.

Treneren var skuffet, men fattet etter onsdagens 0-1-nederlag mot Celtic hjemme på Lerkendal. RBK-spillerne imponerte i to kamper, men ble et nummer for små mot skottene.

På pressekonferansen etter kampen fikk trener Ingebrigtsen spørsmål om hva Rosenborg mangler for å nå Fotball-Europas gjeveste turnering.

- Erfaring. Hadde jeg hatt to år til med samme lag, så skulle vi ha klart det, sa Ingebrigtsen.

Midtsjø-salg?

Bak den uttalelsen ligger det også en visshet om at Rosenborg fort kan måtte selge spillere som presterer godt nok til å ta steget ut i en større liga. Nederlandske AZ Alkmaar er angivelig ute etter å sikre seg Fredrik Midtsjø, men Ingebrigtsen ville ikke svare konkret på om han frykter å miste midtbanemannen.

- Frykter og frykter. Sånn er fotballen. Om du ser på kampen i dag, tror jeg det er en viss fare for at alle spillerne våre kunne spilt i en annen liga, sa han til NTB.

Stolt

For treneren var tydelig stolt av spillerne sine. Med litt flaks kunne Rosenborg ha scoret først mot Celtic og fått overtaket i dobbeltkampen.

- Vi viste i annen omgang hvor bra vi kan være. Og så handler det om å gjøre det i 90 minutter. Vi viste potensialet vårt i annen omgang, sa Ingebrigtsen og la til:

- Vi har lært at vi er fryktelig gode til å forsvare oss når vi er godt organisert og disiplinerte.

Treneren erkjente at Rosenborg-laget ble for feigt i første omgang mot Celtic.

- Da turte vi ikke å holde på ballen så mye som vi ønsker. I annen omgang går vi virkelig ut og tar tak i det, men man blir hardt straffet på dette nivået. Vi tapte dette i Glasgow. Det var der vi skulle ha avgjort dette, sa han med henvisning til den målløse bortekampen sist uke.

Mer E-cup

Resultatet var naturlig nok svært bittert onsdag kveld, men trønderne har fortsatt mulighet til å ta seg til europaligaen. Motstanderen i fjerde og siste kvalifiseringsrunde blir trukket fredag.

- Akkurat nå blir alt bare en fattig trøst. Men spør meg om en times tid, så gleder vi oss til europaligakvalifiseringen, sa Ingebrigtsen.

(NTB)