LETTET: I en sesong der han både fikk gå i VM og vant gull på sprintstafetten mener Finn Hågen Krogh at hele sesongen ville vært mislykket om han hadde gått glipp av kula som viser at han vant verdenscupen i sprint sammenlagt.Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
LETTET: I en sesong der han både fikk gå i VM og vant gull på sprintstafetten mener Finn Hågen Krogh at hele sesongen ville vært mislykket om han hadde gått glipp av kula som viser at han vant verdenscupen i sprint sammenlagt.Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

- Hadde jeg ikke vunnet kula i dag hadde hele sesongen røket

Finn Hågen Krogh var uvanlig nervøs før sprintfinalen.

DRAMMEN (Dagbladet): Finn Hågen Krogh vant til slutt sprintverdenscupen med 37 poeng etter å ha kjempet for livet mot dagens vinner Eirik Brandsdal i Drammen i dag. 

Krogh kom seg videre fra semifinalen som såkalt lucky loser, altså at han gikk videre på tid i stedet for direkte kvalifikasjon som en av de to beste i semifinalen.

- Det ble helt avgjørende i dag, konstaterer Krogh overfor Dagbladet.

Hadde han røket ut i semifinalen ville han maks fått med seg 36 poeng fra dagens renn, og dermed ville Brandsdals seier vært nok til at Krogh hadde mistet sammenlagtseieren.

- I dag var jeg ekstremt nervøs, skulle jeg velge klassiskski eller skøyeski? Det valget plaget meg, men jeg klarte å holde nervene under kontroll, og i finalen var det bare pallen som gjaldt, sier Krogh.

Nervøsitet er noe Krogh vanligvis ikke er plaget med, men i dag kjente han presset.

- Ja, jeg var uvanlig nervøs i dag. Hadde jeg ikke vunnet kula i dag så hadde hele sesongen røket, egentlig, sier Krogh til Dagbladet.

- Jeg frykta Eirik i dag, han har vunnet her før, og var helt fantastisk i dag også. Jeg var redd han kunne stjele det på slutten, men jeg visste at hvis jeg klarte å konsentrere meg om meg selv så ville det gå bra. Det er ikke så ofte jeg har stang inn, men det hadde jeg i dag.