- Hadde jeg møtt ham én til én, så hadde det sett mørkt ut for ham

John Arne Riise med verbalt angrep mot Finansavisen-journalist som skrev at han var gjeldsslave.

(Dagbladet.no): - Det har vært mye skriverier om min økonomiske situasjon. Den er nå fiksa, sa John Arne Riise da han innledet pressekonferansen i dag, etter at han ble enig med Dnb Nor om en nedbetalingsplan for gjeld på 8,2 millioner kroner.

- Jeg ble forbanna

Etter at han understreket at han nå har full kontroll og at han er kjempehappy, gikk Riise til verbalt angrep på Finansavisen og en av deres journalister.

Avisa har skrev 21. juni at Riise dro til Roma som gjeldsslave og at han skylder over 40 millioner kroner.

- Da jeg så det oppslaget deres, var det nesten så jeg fikk lyst til å gå ut og jakte på den journalisten. Jeg ble forbanna. Hadde jeg møtt ham en til en, så hadde det sett mørkt ut for ham, sa Riise, som understreket at han ikke mente det fysisk.

- Det han skrev var så langt i fra situasjonen som overhodet mulig. Det er jævla synd. Når vi gjør en feil, så blir vi straffa for det. Det burde gjelde for journalister også, sa Riise.

- Vil du gå videre med denne saken, for eksempel til pressens faglige utvalg?

- Jeg vil sammen med mine advokater vurdere hva vi skal gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hadde jeg møtt ham én til én, så hadde det sett mørkt ut for ham

- Jeg prøvde å få saken stoppa, men da var det allerede for seint. Den var også på alle nettavisene, og jeg ville stoppe det og, men skjønte at det var for seint, sier Riise til Dagbladet.no

Gjeldsfri om et og et halvt år

Tidligere VIF-investor John H. Nordbrekken, nå i Bank 2, har hjulpet Riise med gjeldssituasjonen. Han sa i dag at Riises gjeld var på 25 millioner da de to hadde sitt første møte i februar 2007, men at den nå er på under 10 millioner etter at Riise får solgt huset sitt i England.

- John Arne vil være gjeldsfri om et og et halvt år. Vi har nå en ordning med månedlige nedbetalinger, og de har John Arne fulgt uten problemer, sier Nordbrekken.

- Sparekonto!

Han understreket at gjelda kunne vært nedbetalt raskere, men at Riise nå har en kontrollert økonomisk situasjon. Riise sa selv dette om den nye økonomiske hverdagen.

- Jeg betaler ned gjelda, har råd til å leve og spare, sa han.

Da Riise fikk spørsmål på pressekonferansen om han nå hadde noen investeringsplaner, tok Nordbrekken ordet og sa:

- I sparekonto!

Baardsens konkurs
John Arne Riise har vært innblandet i flere saker med kreditorer etter at hans tidligere agent og økonomiske rådgiver, Einar Baardsen, gikk personlig konkurs.

Ifølge Riise er alle disse sakene nå ute av verden.

Nordbrekken og Riise la i dag skylden for problemene på Baardsen.

- Jeg har aldri sett disse pengene. Jeg har bare signert på papirer. Jeg var ung, urutinert og fulgte ikke godt nok med, sa han.

Dagbladet.no har i formiddag ikke fått kontakt med Finansavisens journalist eller hans redaktør.

FINANSAVISEN: 21. juni.