HÅNDA FUNKER BRA: Kristine Lunde-Borgersen spiller fortsatt med tape på hånda, men bruddskaden plager henne ikke. Det er kampformen som fortsatt ikke er helt på topp. I går fikk hun for første gang i VM spille offensivt i lengre perioder. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
HÅNDA FUNKER BRA: Kristine Lunde-Borgersen spiller fortsatt med tape på hånda, men bruddskaden plager henne ikke. Det er kampformen som fortsatt ikke er helt på topp. I går fikk hun for første gang i VM spille offensivt i lengre perioder. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

- Hadde jeg spilt bedre, hadde jeg fått spille mer

Lunde-Borgersen håper på enda flere sjanser i angrep.

SANTOS (Dagbladet): Norge - Montenegro 28-27.

Kristine Lunde-Borgersen var et usikkerhetsmoment foran VM-sluttspillet på grunn av bruddet i hånda.

Hun ble klar i tide, men i de fire første kampene spilte hun stort sett bare i forsvar. Mot Montenegro i går fikk hun for første gang være mer delaktig i angrepsspillet gjennom store deler av kampen.

- Ja, det er deilig å være litt mer med. Da føler jeg at jeg er mer med i spillet på en annen måte enn bare å stå i forsvar. Det er godt å være i gang, sier «Kikki» til Dagbladet.

- Regner du med å få gradvis mer spilletid utover i mesterskapet?

- Ja, jeg håper jo det. Hvis jeg ikke dummer meg ut så mye at jeg ikke får lov, sier hun med et smil.

Mangler kamptrening Før skaden i høst hadde Lunde-Borgersen nylig kommet tilbake i spill etter graviditet og fødsel, og dermed har det blitt lite håndball det siste drøye året. Mangelen på kamptrening gjør at hun ikke er den nøkkelspilleren for Norge som hun trolig ville vært i toppform.

- Den fysiske formen er fin, men jeg vet ikke om jeg orker å spille 60 minutter. Håndballformen er annerledes. Jeg er jo i god form, men det er bra at Thorir passer på at jeg får pauser innimellom så jeg holder nivået oppe.

Fortsatt er hånda støttet opp med tape under kamp, men det er mest for sikkerhets skyld.

- Hånda er kjempefin, mye bedre enn jeg kunne forvente. Jeg tenker ikke noe på det. Nå er det bare støtte for å ha det der, sier hun.

- Må bare være bedre Så det handler egentlig bare om å ta vare på sjansene og vise at hun fortjener plassen også i angrep.

- Hadde jeg spilt bedre, hadde jeg sikkert spilt mer angrep. Men så har det vært mye fokus på forsvar, så det har vært greit å bare konsentrere seg om det også. For det er viktig at forsvaret sitter. Det har vært en fin balanse.

- Men du er klar for å bidra enda mer om du får lov?

- Ja, jeg føler det. Jeg må bare være enda bedre når jeg er utpå.

Stor ledelse forsvant Lunde-Borgersen har sammen med kaptein Marit Malm Frafjord utgjort en solid duo i det norske midtforsvaret. Også i går startet de kampen godt flankert av Karoline Dyhre Breivang og Ida Alstad. Etter at Montenegro tok ledelsen 2-0 tidlig, stengte det norske forsvaret sammen med keeper Katrine Lunde Haraldsen butikken helt til Norge hadde scoret ni ganger på rad og ledet 9-2.

Likevel ble avslutningen på kampen meget tett og dramatisk, og Norge vant til slutt bare med ett mål.

- Sånt varer jo ikke en hel kamp eller en hel omgang mot så god motstand, sier Kristine.

- Hvorfor slipper dere Montenegro inn i kampen igjen?

- Det er akkurat som man tar som en selvfølge at det man har jobbet med i hele kampen plutselig kommer av seg sjøl. Og det gjør det ikke. Så faller man nedpå og blir litt flate, og så skyter de over oss. Så vi må ta oss i nakken og jobbe med det.

Søndag venter åttedelsfinale mot Nederland som ble nummer fire i gruppe B etter å ha tapt 26-38 for Sør-Korea i går kveld.

- Jeg tror det er et lag vi burde slå. Men det er spennende lag, og sikkert et lag - som noen i vår gruppe - som kan slå gode lag, de også. Så det er viktig å være klar. For er man ikke det, kan man tape. Spiller vi som i dag, skal vi gjøre en god kamp, sier Kristine Lunde-Borgersen.

Blir det seier mot Nederland i Santos på søndag, møter Norge vinneren av Romania og Kroatia i kvartfinalen i São Paulo på onsdag.