SINT: Jan Gunnar Solli reagerte sterkt på at han ble byttet ut i innspurten av kampen mot Hønefoss i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
SINT: Jan Gunnar Solli reagerte sterkt på at han ble byttet ut i innspurten av kampen mot Hønefoss i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, ScanpixVis mer

- Hadde jeg spilt dårlig, hadde jeg forstått det

Jan Gunnar Solli ble forbanna da Skarsfjord tok ham av banen.

|||
HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Brann 2-0.

Da Brann endret formasjon og dyttet inn Diego Guastavino og David Nielsen på jakt etter redusering og utlikning mot Hønefoss, ble Jan Gunnar Solli tatt av banen.

Det mislikte den rutinerte Brann-spilleren sterkt, og la ingen skjul på det heller.

- Det ble noen tunge minutter. Jeg var godt, gammeldags forbanna, sier Solli.

For selv om han påpeker at han ikke liker å klage via media, klarer han ikke la være å snakke om skuffelsen.

- Jeg hadde ordentlig lyst til å bidra. Og når vi la om til tre på midten med indreløpere, synes jeg at jeg har noe å bidra med.

- Trodde de blingsa Solli følte han gjorde en bra kamp, der han blant annet sto bak mange av pasningene som gjorde at Petter Vaagan Moen fikk ballen rettvendt i mellomrommet, en av tingene Brann hadde fokusert på før kampen.

- Hadde jeg spilt dårlig, hadde jeg forstått det, sier Solli.

Men da fjerdedommeren holdt opp skiltet med draktnummeret hans, trodde han først det var en feil.

- Da jeg så nitallet trodde jeg de hadde blingsa, sier han.

Trener Rune Skarsfjord sier til Dagbladet at byttet av Solli slett ikke var noe signal om at han var misfornøyd med innsatsen hans.

- Jeg skjønner ham veldig godt. Men da vi bestemte oss for å bytte inn Diego og David, som er mer målgjørere, måtte vi gjøre plass. Om det ble Jan Gunnar, Petter Vaagan Moen eller Erik Mjelde som skulle ut ble litt hipp som happ, sier Branns midlertidige trener.

FORSTÅR REAKSJONEN: Branns midlertidige trener Rune Skarsfjord sier det var hipp som happ om Solli eller andre skulle ut. - Selvfølgelig skal han være skuffa, sier Skarsfjord. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
FORSTÅR REAKSJONEN: Branns midlertidige trener Rune Skarsfjord sier det var hipp som happ om Solli eller andre skulle ut. - Selvfølgelig skal han være skuffa, sier Skarsfjord. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Og han synes det er helt OK at Solli er skuffet.

- Selvfølgelig skal han være skuffa. Han har ingenting å skjemmes over i dag, sier Skarsfjord.

- Er ingen sutrer Solli lover dessuten at han ikke skal være langsint.

- Jeg er ingen sutrer, jeg skal stå på neste gang også. Dessuten er jeg også forbanna på noen av mine egne valg, som da jeg valgte å spille til Mjelde i stedet for å skyte selv, sier han.

Nå ligger Brann under nedrykksstreken, og Solli mener spillerne innser hva som er situasjonen.

- Tabellen og resultatlista ljuger jo ikke. Vi skjønner alvoret, og vi snakker om dette vi gutta også. Jeg synes jo vi er for gode til å rykke ned, men om vi sier det, kan det fort skje.

Skarsfjord frykter også at holdningen om at man er for gode til å rykke ned skal feste seg hos Brann-spillerne.

- Vi må komme i angrepsposisjon. Jeg husker fra da jeg selv spilte og det var «lagfest» hver gang vi vant. Vi må se hvor vi ligger, og juble hemningsløst hver gang vi vinner, sier han.