<strong>FORBANNA:</strong> Fabian Cancellara i den gule ledertrøya viser at det ikke skal spurtes. Til høyre for ham sitter en oppgitt Thor Hushovd i norsk mestertrøye. Foto: Laurent Rebours, AP/Scanpix
FORBANNA: Fabian Cancellara i den gule ledertrøya viser at det ikke skal spurtes. Til høyre for ham sitter en oppgitt Thor Hushovd i norsk mestertrøye. Foto: Laurent Rebours, AP/Scanpix Vis mer

- Hadde jeg spurtet, ville jeg fått masse uvenner

Hushovd ble forbanna da Cancellara kansellerte spurten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SPA/OSLO (Dagbladet): Thor Hushovd var ikke glad for at rytterene i feltet avgjorde at det ikke skulle spurtes om andreplassen bak Sylvain Chavanel på dagens etappe i Tour de France.

- Hvis poengene nå blir fordelt, føler jeg meg lurt. Jeg var fly forbanna i bussen, men det er litt bedre nå, sier Hushovd direkte etter dagens etappe.

I ettertid ser det ut til på rittets offisielle nettside at kun Chavanel fikk poeng på dagens etappe, og han er uansett ingen trussel i kampen om den grønne trøya.

Avgjørelsen ble tatt i feltet etter at et flertall av rytterne ble rammet av velt på de våte veiene mellom Brüssel og Spa i Belgia. Da hadde ikke Thor noe annet valg enn å rette seg etter den avgjørelsen.

- Hvis jeg hadde spurtet allikevel, ville jeg fått masse uvenner i feltet, sier nordmannen.

- Tull Men han likte ikke avgjørelsen.

- Jeg synes det var tull, fordi det var et sykkelløp som alle andre. Det var noen stygge velt, men vi hadde kjempet hele dagen, så sitter jeg igjen med ingenting.
Thors argeste konkurrent til den grønne poengtrøya, Mark Cavendish, ble frakjørt uavhengig av veltene på den kuperte etappen, og Thor kunne tatt viktige poeng i forhold til briten.

Alessandro Petacchi, som overtok den grønne trøya etter etappeseieren i går, var imidlertid blant mange som var uheldige og ventet.

Gentlemans-avtale Fabian Cancellara i den gule ledertrøya slapp seg ned til løypesjefens bil rett før målpassering på 2. etappe i Tour de France. Der kom sveitseren til enighet med rittledelsen om at det ikke kom til å bli delt ut poeng i kampen om den grønne trøya, ifølge Hushovd.

Deretter syklet sveitseren tilbake til fronten av feltet, og gestikulerte og forklarte tydelig til hele hovedfeltet at det ikke skulle spurtes.

I stedet kjørte rytterne skulder ved skulder over målstreken. Gentlemanskoden i sykkelsporten gjør at det ikke er normalt å utnytte andres uhell i et etapperitt.

Kanskje var det også en slags protest fra rytterne etter en ny kaotisk etappe. Og i dag var nesten hele feltet rammet av velt i løpet av etappen, noen hardere enn andre.

Chavanel vant Franske Sylvain Chavanel fikk kjøre inn til seier på dagens etappe i ensom majestet på den andre etappen i Tour de France.

Han startet selv et brudd tidlig på etappen, og til slutt satt han alene igjen.

- Jeg er rørt. Jeg er overveldet. Det var en vanskelig etappe. En etappe som jeg hadde merket meg på forhånd, og så klarte jeg det. Fantastisk, sier Chavanel, som for drøyt to måneder siden pådro seg et brudd i hodeskallen på de samme veiene i vårklassikeren Liege-Bastogne-Liege.

Hovedfeltet ble splittet av flere massevelt.

Ofret trøya Sammenlagtleder Fabian Cancellara og Thor Hushovd var på et tidspunkt de to eneste som var igjen i «feltet». Men i stedet for å utnytte situasjonen for å beholde den gule trøya, ofret Cancellara seg for å hjelpe lagkaptein Andy Schleck og broren Fränk.

De to brødrene fra Luxembourg og Saxo Bank-laget ble hardest rammet av veltene. Den tyske veteranen Jens Voigt brukte monsterkreftene på å tråkke dem opp til de andre, mens lagkamerat Cancellara klarte å få resten av feltet til å vente.

Til slutt kjørte Chavanel i mål tre og et halvt minutt foran resten av feltet, og overtar også den gule ledertrøya.

31-åringen vant sin andre etappe i Touren. Første gang var i 2008.

<strong>VERDIG VINNER:</strong> Sylvain Chavanel startet selv et brudd tidlig på etappen, og var til slutt eneste mann igjen. Han vant sin andre Tour-etappe i karrieren.Foto: Laurent Rebours, AP/Scanpix
VERDIG VINNER: Sylvain Chavanel startet selv et brudd tidlig på etappen, og var til slutt eneste mann igjen. Han vant sin andre Tour-etappe i karrieren.Foto: Laurent Rebours, AP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer