Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hadde jeg tapt for Frode, hadde jeg blitt mobba resten av livet»

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): - Sølv er sølv, og gull er gull, men nå er jeg bare veldig lettet og glad, sier Thomas Alsgaard. I går viste han glimt av gammel storhet da han delte jaktstartsølvet med Frode Estil etter tidenes jevneste spurtduell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå har jeg lyst til å gå sprinten, jeg har lyst til å gå stafetten og femmila, og jeg har lyst til å gå på ski i 20 år til, gliste Thomas etter målgang.

Spekulasjonene om at jaktstarten kunne ha vært hans siste skirenn, avviste han blankt da han tok en nestenreprise på løpet fra VM i Ramsau i 1999. Den gangen forserte Thomas 15 løpere og tok gull. I går forserte han også 15 mann, men måtte nøye seg med delt sølv etter en rivende sluttspurt med Frode Estil. Selv ikke målfotoet kunne skille lagkameratene. Da var det liksom greit at Johann Mühlegg stilte i en egen divisjon.

- Jeg følte meg pigg helt fra morran av, men jeg sleit med glatte ski på klassiskdelen. Jeg har aldri vært god på glatt nullføre. Følelsene var litt blandet etter første delen, men jeg hadde tro på medalje, sier Thomas.

Gammelt gullpar

Men da skøyteskiene var spent på, var Alsgaard som den berømte sirkushesten som lukta sagmugg.

- Det er noe med jaktstart som får meg til å gi alt, sier han.

Skiene var perfekte. Ingen hadde bedre glid enn Thomas, som sjøl plukket ut et gammelt gullpar før start.

- Jeg tror vi i smøreteamet tar oss en liten en til kaffen i kveld, flirte smører Per Knut Aaland etterpå.

I det hele tatt gliste støtteapparatet rundt Alsgaard & co som om det var dobbelt gull, og ikke dobbelt sølv som var fasiten etter løpet. Thomas var også tydelig rørt da han gikk til blomsterseremoni.

- Dette var en veldig opptur for meg. Jeg har slitt veldig med plagene i brystet denne sesongen, og dette var en god dag, sier han.

Han avviser at han noen gang har sagt at han kommer til å legge opp etter årets sesong.

- Men det har jo sikkert blitt skrevet likevel, ler han.

- Men det er jo ingen tvil om at du har vært usikker denne sesongen?

- Ja, det har gått tungt i hele år. Det koster mye å henge med i toppen, det er et slit. Det er også tungt å vite at man har et problem. I dag har jeg en bra dag, men hvis de 364 andre dagene i året er tunge, så vet jeg ikke om det er nok til at jeg holder ut, sier Thomas.

- Det er vanskelig å si noe om framtida. Jeg vil gjøre det beste ut av resten av OL, og resten av sesongen. Jeg tar ingen avgjørelse om framtida før jeg er hundre prosent sikker på hvor jeg står.

- Lik tilstand

Den norske langrennslegen Knut Gabrielsen mener Thomas selv må finne ut hva som er lurt.

- Medisinsk er det ingenting som hindrer ham fra å fortsette, men det er umulig å si om vi finner en behandling som kan holde allergien og astmaen i sjakk. Helsetilstanden hans har stort sett vært den samme i hele vinter. Lite har forandret seg i OL, sier Gabrielsen til Dagbladet.

Spørsmålet er hvor han skal hente motivasjonen fra.

- Jeg vet jeg har gått mye råere og raskere før. Det er grunn til å spørre seg om jeg noen gang kan klare å gå like rått som Mühlegg gjør. Jeg kan fortsatt ikke gi hundre prosent.

I dagene mellom tremila og jaktstarten har Thomas prøvd å distansere seg litt fra OL. Som Dagbladet skrev i går, var Thomas denne uka og jobbet for sitt eget eventselskap. Han har spist godt, drukket godt og kost seg med å se blant annet snowboardguttas halfpipekonkurranse.

- Det har vært viktig å få tankene på andre ting. Jeg var veldig langt nede etter tremila.

Da Dagbladet møtte Alsgaard på det norske hotellet i natt, var humøret svært bra.

- Jeg måtte bare ta den spurten. Hadde jeg tapt for Frode, hadde jeg blitt mobba resten av livet, ler Thomas.

- Og du har fortsatt ikke tenkt å legge opp?

- Det er umulig å si. Jeg må være helt sikker på helsa før jeg tar den avgjørelsen. Jeg tenker minst mulig på det nå.

THOMAS' REVANSJ:</B> Thomas Alsgaar fikk sitt første OL-sølv individuelt på medaljeseremonien i natt.
LETTET OG GLAD: - Sølv er sølv, og gull er gull, men nå er jeg bare veldig lettet og glad, sier Thomas Alsgaard. I går viste han glimt av gammel storhet da han delte jaktstartsølvet med Frode Estil etter tidenes jevneste spurtduell.
Hele Norges coronakart