<strong>TILBAKE:</strong> Her er Nicki Bille Nielsen (26) tilbake på Rosenborgs treningsfelt i ettermiddag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
TILBAKE: Her er Nicki Bille Nielsen (26) tilbake på Rosenborgs treningsfelt i ettermiddag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Hadde jeg truffet Nicki søndag kveld, skulle jeg løpt etter ham til han hadde sulta i hjel

«Perry» med knallharde Bille-krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Nicki Bille Nielsens Rosenborg-framtid var uviss helt til i går formiddag. Da avslørte Dagbladet det Rosenborg selv bekreftet senere på kvelden i går, nemlig at dansken får en sjanse til i Rosenborg.

I dag var spissen tilbake på sin første trening med lagkompisene, etter at han har sittet hjemme i rekkehuset på Charlottenlund utenfor Trondheim den siste uka.

En fornøyd Nielsen var glad for å være tilbake sammen med resten av gulljagende Rosenborg i det strålende været på treningsbanen ved siden av Lerkendal stadion.

Til rbk.no før treningen sa 26-åringen at han var spent før gjenforeningen med lagkompisene i formiddag:

- Det var litt som å komme i ny klasse på skolen, men det gikk to minutter så var vi alle kjent med hverandre igjen. Så det var god stemning og lagkameratene har tatt dette veldig fint.

Oppgitt «Perry» Den danske angrepsspilleren fikk imidlertid ikke lov av klubben til å snakke med annen media før eller etter treningen.

RBK-trener Per Joar Hansen innrømmer - overfor Dagbladet - at han var temmelig oppgitt da han sist søndag fikk beskjed om hendelsen i København.

- Man blir forbanna når denne saken eksploderer i media dagen før en tippeligakamp. Hadde jeg truffet Nicki søndag kveld, skulle jeg løpt etter ham til han hadde sulta i hjel, sier «Perry» til Dagbladet.

RBK-bossen forandret imidlertid syn på saken da han fikk vite litt mer om detaljene rundt hendelsen i København.

- Nå har jeg hørt flere sider av saken og når klubben har besluttet det den har besluttet, står jeg selvsagt bak det. Jeg tror det er veldig bra at Nicki nå må yte noe tilbake. Det er mange som går gjennom livet og bare erfarer og ikke lærer. Jeg håper dette er en wake-up-call for Nicki. Hvis han vil behandles som en god fotballspiller, som er det han er, må han faktisk ta tak i livet på en måte som gjør at han ikke havner oppi slike situasjoner, sier Hansen til Dagbladet.

Tre betingelser Rosenborgs ledelse ga i går Bille tre betingelser mot at han skal få fortsette i klubben:

• Får totalt alkoholforbud på ubestemt tid.

• Må utføre sosialt arbeid.

• Skal fortsette sinnemestringskurs.

Trener Hansen forventer imidlertid også litt ekstra av dansken:

- Jeg har gitt ham klar beskjed om at jeg forventer veldig mye av ham framover, både på og utenfor banen. Jeg forlanger ydmykhet og at han er i stand til å vise at han kan ta imot feedback fra omgivelsene, og det syntes han var et bra forslag, sier «Perry» til Dagbladet.

- Starter Nicki mot Brann på søndag?

- Det får vi se. Han viste bra takter i dag, så vi får se på søndag.

Støtte fra Gamst Nicki Bille Nielsen fortalte selv i går at han har fått stor støtte av lagkameratene den siste uka. Morten Gamst Pedersen (32), mener det er viktig å stå bak lagkompisene, nesten uansett hva som skjer:

- Man støtter alltid lagkameratene. Man vil jo alltid det beste. Vi skal hjelpe Nicki så godt vi kan, og han skal hjelpe oss så godt han kan, og det er ved å spille fotball, sier Gamst til Dagbladet.

- Har saken forstyrret spillergruppa?

<strong>HAR SETT VERRE:</strong> Morten Gamst Pedersen har sett litt og hvert i England. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
HAR SETT VERRE: Morten Gamst Pedersen har sett litt og hvert i England. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Jeg har fokusert på fotballen. Sånne ting må man legge til side. Man må tenke på det man skal gjøre, og så har vi visst at vi ville få beskjed. Da det skjedde var det en liten snakkis, men nå er alt klart og fint.

- Blir man litt forbanna når en lagkompis stadig havner i trøbbel?

- Det er sånt som skjer. Nicki er en gladgutt og har mye energi. Han har vært litt uheldig med det som har skjedd, men jeg håper han har lært av det det. Jeg har vært borti verre ting enn dette i England, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

• Tidligere i dag meldte Adressa at Nielsen har klaget til den uavhengige politinemnda i Danmark etter at han ble pågrepet på en tilsynelatende unødvendig tøff møte av politiet i København.

<strong>KLAR TALE:</strong> RBK-boss Per Joar Hansen ble forbanna da han fikk høre om hendelsen i København, men roet seg da han fikk vite mer. Her sammen med Orkla-trener Nils Arne Eggen og Morten Gamst Pedersen i går. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
KLAR TALE: RBK-boss Per Joar Hansen ble forbanna da han fikk høre om hendelsen i København, men roet seg da han fikk vite mer. Her sammen med Orkla-trener Nils Arne Eggen og Morten Gamst Pedersen i går. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer