VANT: Tora Berger tok sin niende verdenscupseier for året da hun vant sprinten i Holmenkollen fredag.Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpix
VANT: Tora Berger tok sin niende verdenscupseier for året da hun vant sprinten i Holmenkollen fredag.Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB scanpixVis mer

- Hadde jeg vært 20 år hadde jeg absolutt ønsket å gå Ski-VM

Men nå er det ingen grunn til å hente inn "ei gammel kjerring", sier Kollen-vinner Tora Berger.

(Dagbladet): Tora Berger tok fredag sin niende verdenscupseier for året, da hun vant kvinnenes skiskyttersprint i Holmenkollen.

Til tross for at hun har dominert stort i sin egen idrett denne sesongen, er hun ikke fristet av skiskytterkollegene Miriam Gössner og Kaisa Mäkäräinens deltagelse i Ski-VM i Val di Fiemme.

- Slik rennprogrammet vårt har vært nå, ville jeg ikke kjørt det samme opplegget som Gössner gjør. Jeg føler at de norske jentene har så mange unge som går så bra, at det er ingen grunn til å hente inn ei gammel kjerring av en skiskytter, ler Berger.

- Med tanke på at Gössner bare var et halvt sekund fra å ta medalje på 10 km fri i Ski-VM, tror du at du kunne kjempet om en medalje dersom du var med?

- Det er fryktelig vanskelig å si, for det varierer veldig. Hun hadde jo ingen kjempedag i sporet i dag. Jeg er veldig imponert over det hun gjorde, men er likevel ikke fristet til å gå langrenn. Det er skiskyting jeg satser på.

Berger, som så seint som i januar spurtslo landslagsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen i NM-stafetten på Gåsbu, innrømmer at hun gjerne kunne tenkt seg å kjempe om medaljer i Ski-VM dersom hun var noen år yngre.

- Det begynner å bli på tampen av min karriere som skiskytter, og jeg har ikke motivasjon til å skulle satse på en annen idrett i tillegg. Hadde jeg derimot vært 20 år og hadde muligheten, ville jeg nok hatt lyst til det, ja. Absolutt.

Skjøt fullt

På fredagens skiskyttersprint gikk Tora Berger ut som siste startende, og da Norges mestvinnende kvinnelige skiskytter gjennom tidene startet, hadde farlige konkurrenter som Darja Domratsjeva (2 bom), Miriam Gössner (3) og Kaisa Mäkäräinen (4) alle pådratt seg strafferunder.

PALLEN: Tora Berger (midten) går først ut på lørdagens jaktstart. Her flankert av Darja Domratsjeva (t.v.) og Anastasiya Kuzmina (t.h.) som ble henholdsvis nummer to og tre fredag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix
PALLEN: Tora Berger (midten) går først ut på lørdagens jaktstart. Her flankert av Darja Domratsjeva (t.v.) og Anastasiya Kuzmina (t.h.) som ble henholdsvis nummer to og tre fredag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix Vis mer

Det gjorde ikke Tora Berger. Med to fulle hus gikk hun ut i tet etter andre skyting, og til tross for Domratsjevas sterke avslutning, var Berger aldri i nærheten av å gi fra seg seieren.

I mål var verdenscuplederen 12 sekunder foran den hviterussiske jenta. Anastasiya Kuzmina fra Slovakia ble nummer 3, 30,9 sekunder bak Berger.

Med førsteplassen sikret Berger seg samtidig et glimrende utgangspunkt før lørdagens jaktstart. 

Eckhoff imponerte

Tiril Eckhoff leverte også et imponerende løp, og med bare én strafferunde gikk hun inn til en flott 15. plass.

Fanny Welle-Strand Horn, Synnøve Solemdal og Ann Kristin Aafedt Flatland bommet tre ganger hver, og ble nummer 29, 30 og 36. Jori Mørkve klarte seg med bare én bom, men hadde ikke dagen i sporet, og endte til slutt på 50. plass.