HYLLER KAROLINE: Vladimir Vukicevic ble veldig inspirert av samboer Karoline Bjerkeli Grøvdals EM-bronse. Nå er han selv klar for å prestere. Foto: Tormod Brenna
HYLLER KAROLINE: Vladimir Vukicevic ble veldig inspirert av samboer Karoline Bjerkeli Grøvdals EM-bronse. Nå er han selv klar for å prestere. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Hadde jeg vært en aksje, hadde jeg nok kjøpt meg selv

Vladimir Vukicevic (25) hyller samboer Karoline Bjerkeli Grøvdal (26) etter bronse-bragden. 

AMSTERDAM (Dagbladet): Hekkeløper Vladimir Vukicevic er en del av «ungdomsrevolusjonen» i norsk friidrett, den nye generasjonen som stadig utvikler seg og nærmer seg resultater helt opp mot verdenstoppen.

Det er gledelig mange av dem akkurat nå, og norsk friidrett kan ha mye å se fram til i årene som kommer - om ungdommen forvaltes riktig.

Vladimir Vukicevic akter i alle fall å forvalte seg selv på best mulig vis, ikke minst her i EM i Amsterdam.

Går «all out»

- Målet mitt er å slå så mange som mulig. Jeg tenker ikke på tider, bare på å gå «all out» for å komme meg videre fra alle heat jeg før løpe, sier «Vlad».

I potten ligger det ikke bare en god EM-plassering, men også en mulig OL-billett. Da må han løpe på 13,47, noe han selv mener han er kapabel til. Med 13,61 som årsbeste er det selvsagt heller ingen umulighet.

- OL tenker jeg ikke på nå. Kommer det så kommer det. Men her og nå er det EM, jeg føler meg klar til å gjøre mitt beste, sier hekkeløperen, som fortsatt mener han har mye å gå på.

- Hadde jeg vært en aksje, så hadde jeg nok kjøpt meg selv. Kursen er jevnt stigende, og det er et stykke igjen til «all time high», sier han.

Inspirert av kjæresten

Onsdag kveld fulgte han samboer Karoline Bjerkeli Grøvdals (26) løp til EM-bronse. Det inspirerte voldsomt.

- Jeg vet kanskje bedre enn de fleste hva hun har lagt ned av arbeid for den medaljen. Det er så fortjent at hun klarte det. Hadde det vært laget en film om den prestasjonen, ville jeg nok grått når jeg så den, sier Vladimir til Dagbladet.

- Da jeg snakket med henne etter løpet forlangte jeg en prosent av æren. Hun tilbød meg tre. Vi ble enige om to, sier han.

- Hva ligger i de to prosentene?

- Vel, skal du lykkes som utøver, må du ha det bra på hjemmebane. Jeg bidrar det jeg kan til at hun har det bra hjemme, sier Vladimir Vukicevic om samboeren.

I morgen skal han selv ut og prestere på Olympiastadion i Amsterdam.

- Jeg er nok ingen medaljekandidat. Men jeg skal løpe fort, gjøre det jeg vet jeg kan. Det kan bli ganske bra det, sier han.