SER BEDRING: Stuart Pearce mener det er håp for de norske U21-guttas fotballframtid etter den gode prestasjonen mot Englands U21 i går.Foto: AFP/ SCANPIX/ HENNING BAGGER
SER BEDRING: Stuart Pearce mener det er håp for de norske U21-guttas fotballframtid etter den gode prestasjonen mot Englands U21 i går.Foto: AFP/ SCANPIX/ HENNING BAGGERVis mer

- Hadde jeg vært norsk landslagssjef ville jeg vært stolt

Stuart Pearce mener U21-gutta har blitt bedre i alt.

• Siste kamp i EM-kvaliken: Norge - Kypros direkte i fotballstudio fra kl. 20.15.

DRAMMEN (Dagbladet): Norge U21 - England U21 1-2.

På det gårsdagens pressetreff i forkant av kveldens kamp mot Kypros forsøkte Egil «Drillo» Olsen å gestalte rollen som myteknuser. Landslagssjefen hadde nemlig sett seg lei på å høre stadige påstander om og kritikk av ferdighetsnivået blant norske fotballspillere.

- Det gror bra i norsk fotball, så jeg er lei av å høre at vi er så veldig dårlig individuelt. De yngre landslagene våre opplever at det er en myte at vi er veldig mye dårligere enn alle andre individuelt, det stemmer ikke, sa han. 

Drammen, Norway 20111010.
Norges Marcus Pedersen under U-21 landskampen mellom Norge og England på Marienlyst stadion i Drammen mandag kveld. England vant kampen 2-1.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
Drammen, Norway 20111010. Norges Marcus Pedersen under U-21 landskampen mellom Norge og England på Marienlyst stadion i Drammen mandag kveld. England vant kampen 2-1. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

Noen timer seinere fant Drillo støtte for sitt syn da han overvar U21-landslagets EM-kvalikkamp mot England på Marienlyst stadion i Drammen sammen med resten av A-landslagets trenerapparat og toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Fortjente mer Tross en marerittåpning med to til slutt avgjørende baklengsmål i løpet av de sju første minuttene, var morgendagens menn i norsk landslagsfotball uheldige som gikk tapende ut av kampen. Det har også engelskmennenes U21-trener Stuart Pearce små problemer med å innrømme.

- Slik kampen forløp, er det sikkert mange i den norske garderoben som er misfornøyde over at man ikke fikk med seg minst ett poeng. Minst, sier Pearce med solid trykk på «minst».

-Vi startet fantastisk bra, men etter det andre målet kontrollerte Norge kampen og var det sterkeste laget. De var fysisk bedre enn oss og satte oss under et voldsomt press. Derfor var vi veldig fornøyde med å gå til pause fortsatt i ledelsen. Vi spilte bedre i 2. omgang, men uavgjort hadde nok vært et mer rettferdig resultat. Norge skal ha honnør for å ha satt oss under et voldsomt press både fysisk og taktisk, og det er fortsatt mye fotball som skal spilles i gruppa før vi er ferdige, oppsummerer han.

Lar seg blende Uten å kjenne til den pågående debatten i norsk fotball i detalj, kan ikke den tidligere backkjempen helt se grunnlaget for kritikken.

- I Norge ser man på Premier League og vil se at spillerne våre er tilknyttet store klubber som Chelsea og Manchester United. Det er selvfølgelig med på å heve dem, men man er ikke bedre enn det man presterer der og da. I dag var det to lag som ga hverandre god kamp. Jeg ville aldri sett på de norske spillerne og undervurdert dem på noen som helst måte, sier Pearce, og fortsetter resonnementet sitt:

- Hadde jeg vært norsk landslagssjef ville jeg vært stolt av laget, innstillingen, arbeidsinnsatsen og viljen de viste til å vinne kampen. Det var veldig, veldig jevnt. Det er viktig ikke å se seg blind på at noen av våre spillere har tilholdssted i noen av de største klubbene i verden. Det er ikke sånn at alt er rosenrødt i England, mens det står dårlig til i Norge. På bakgrunn av denne prestasjonen og prestasjonene forut for denne, er det mye håp for denne generasjonen norske spillere.

- Bedre med og uten ball - Er det du sier om innstilling, arbeidsinnsats og vinnervilje den største forskjellen på det norske U21-laget dere møtte i oppkjøringen til sommerens EM og det dere møtte i dag? spør Dagbladet.

- Ja, absolutt.

- På hvilke andre områder så du framgang hos Norge?

- Evnen til å flytte ballen hurtigere. Bevegelsen uten ball. Hele pakka var sterkere enn det jeg har sett tidligere. Fra mitt ståsted er jeg derfor strålende fornøyd med tre poeng. Spillerne våre har utvilsomt lært mye fra denne kampen, sier Pearce til Dagbladet.

Mannen som faktisk er norsk U21-landslagssjef, Per Joar Hansen, er også stolt av det han fikk se fra eget mannskap.

- Det var godt å se at også vi kan spille fotball og ikke bare mæle ballen unna. Jeg er veldig stolt av gutta som klarer å komme tilbake fra 0-2 og spiller England nærmest av banen. De stiller jo med en midtbane verdt et halvt statsbudsjett, sier Hansen.