Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde jeg vært sterk nok, hadde jeg tatt det

Drømmeposisjon på oppløpet holdt ikke.

NOK EN TREDJEPLASS: Alexander Kristoff lå godt plassert ut av siste sving, men ble slått av Marcel Kittel og Phil Bauhaus.  EPA/SEBASTIEN NOGIER
NOK EN TREDJEPLASS: Alexander Kristoff lå godt plassert ut av siste sving, men ble slått av Marcel Kittel og Phil Bauhaus. EPA/SEBASTIEN NOGIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DE PANNE (procycling.no): I 2012 tok Alexander Kristoff sin aller første proffseier under etappe 3a i De Panne. En prestasjon han har gjentatt ytterligere to ganger siden.

Iført rittets sammenlagttrøye var det dermed ikke rart at Stavanger-mannen var blant de aller største favorittene foran torsdagens 111 kilometer lange fellesstart.

Katjusja tok kontroll i feltet på de avsluttende milene. Et seksmannsbrudd ble hentet inn, og at var klart for den store duellen mellom Kristoff, Marcel Kittel og de andre spurterne.

Voldsom kamp mot Etixx Nordmannens Katusha havnet i en voldsom posisjonskamp mot Etixx-Quick Step inn mot den siste - og avgjørende svingen. Kristoff var andremann ut av den og hadde opptrekkeren sin foran seg.

Bak gikk en større velt som blant annet felte André Greipel og Daniel Hoelgaard.

Foran satt Kittel på bakhjulet til Kristoff. Tyskeren gikk rundt nordmannen som ikke hadde noe fullgodt svar på oppløpet. Også Phil Bauhaus (Bora Argon 18) snek seg foran, slik at Katusha-stjernen ble nummer tre.

- Jeg hadde håpet å vinne, men Kittel var bedre. Jeg hadde en god posisjon og laget gjorde en god jobb. Hadde jeg vært sterk nok, hadde jeg tatt det, fortalte Kristoff til procycling.no i De Panne.

Beholder ledelsen Han beholder sammenlagtledelsen foran tempoetappen som starter 14:30 i dag. Kristoff har sju sekunder å gå på mot Alexander Lutsenko, mens temposterke Lieuwe Westra følger ytterligere fem sekunder bak der igjen.

- Jeg skal gi gass. Jeg følte meg hakket sterkere i fjor her, vi får se hvordan det går, sier nordmannen.

procycling.no kommer tilbake med flere reaksjoner fra De Panne!

Korte resultater (les referat under):
1. Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) 2.27,03
2. Phil Bauhaus (Bora Argon 18) samme tid
3. Alexander Kristoff (Katusha) st
4. Amaury Capriot (Topsport Vlaanderen) st
5. Luka Mezgec (Orica) st
6. Marc Sarreau (FDJ) st
7. Michael Van Staeyen (Cofidis) st
8. Erik Baska (Tinkoff) st
9. Raymond Kreder (Roompot Oranje) st
10. Marko Kump (Lampre-Merida) st

Slik gikk det til:

Alt 09:30 startet etappe 3a under dag tre av De Panne. Fellesstartdelen var på 111 kilometer, før sammendraget skulle konkluderes over en tempoetappe over 14 kilometer.

Etappe 3a har Kristoff vunnet ved tre tidligere anledninger. I 2014 stakk Sascha Modolo av med seieren på denne.

Igor Boev (Gazprom), Lars Bak (Lotto-Soudal), Alexander Pichot (Direct Energie), Giuseppe Ponzi (Southeast), Stijn Steels (Topsport Vlaanderen) og Hugo Hofstetter (Cofidis) dannet dagens brudd.

I hovedfeltet var det Etixx-Quick Step og Katusha som styrte showet.

Jaktet bonussekunder Kristoff var sugen på bonussekunder underveis for å øke ledelsen til Lieuwe Westra i sammendraget.

Etixx var nok mest opptatt av etappeseieren. Og hadde naturligvis også ambisjoner på vegne av Tony Martin foran tempodelen senere på dagen.

Torsdag gikk det stort sett kontrollert for seg. Lars Bak & Co. fikk holde på rundt halvannet minutt foran hovedfeltet.

Forspranget ble redusert kraftig foran den innlagte spurten i Koksijde, 13,6 kilometer unna mål. Katushas arbeid i front av feltet var ikke nok til å gi Kristoff muligheten til å plukke opp bonussekunder i spurten.

Klart for massespurt Neste post på programmet var passering av målstreken 8,4 kilometer før etappens avslutning.

Her ventet en nittigraderssving mot høyre. Tidligere utgaver av rittet har vist at etappevinneren er nødt til å sitte langt framme i den siste svingen ut på oppløpet.

Bruddet rakk akkurat å passere streken før de ble slukt av feltet. Nå dreide alt seg om avslutningen: Kristoff vs Kittel (og en god del andre raske menn).

Ut på sisterunden forsøkte Kevin Van Bilsen (Cofidis) seg med et angrep. Feltet ønsket massespurt, så forsøket ble raskt nøytralisert.

Med to kilometer igjen startet posisjoneringskampen inn mot den avgjørende svingen. Det var en voldsom duell mellom Etixx og Katusha-togene. Kristoff brukte all sin fysikk og kom inn på oppløpet i andreposisjon.

Han hadde Kittel på hjulet sitt, og tyskeren skulle vise seg å bli for sterk denne gangen. Tyskeren vant etappen foran Phil Bauhaus (Bora Argon 18) og nordmannen.

Både Daniel Hoelgaard og André Greipel var blant rytterne som gikk ned i velten i siste sving.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)

Hele Norges coronakart