Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde jeg visst at jeg måtte gjøre det bra i Toblach, ville det sett annerledes ut

Krogh sier han er veldig skuffet.

TRODDE HAN VAR OL-KLAR: Finn Hågen Krogh under prologen i italienske Toblach i helga. Han kvalifiserte seg ikke til finalerundene, og sier han ikke visste at han trengte å prestere i generalprøven. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TRODDE HAN VAR OL-KLAR: Finn Hågen Krogh under prologen i italienske Toblach i helga. Han kvalifiserte seg ikke til finalerundene, og sier han ikke visste at han trengte å prestere i generalprøven. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finn Hågen Krogh er vraket fra Norges lag til tirsdagens OL-sprint, selv om han rett etter NM fikk beskjed om at han skulle gå sprinten.

- Jeg ble overrasket. Jeg trodde jeg var klar og er naturligvis veldig skuffet, sa Krogh onsdag kveld til Altaposten.

Han ble slått ut i kvalifiseringen i sprintrennet i Toblach i helgen. Der skapte Ola Vigen Hattestad trøbbel for landslagsledelsen ved å vinne hele rennet. Egentlig sto den siste plassen på OL-laget mellom ham og Petter Northug.

Fikk klarsignal Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh fikk klarsignal for sprinten etter NM. I stedet er det Brandsdal, Gløersen, Hattestad og Northug som får gå OL-sprinten.

- Hadde jeg visst at jeg måtte gjøre det bra i Toblach så ville det sett annerledes ut. Synd jeg ikke visste det, sier Krogh til Altaposten.

Alle hans forberedelser var rettet inn mot sprinten i Sotsji-OL tirsdag. Nå tviler han på om han får gå noe renn i OL.

Krevende Petter Northug var et nesten udiskutabelt valg, mens Brandsdal, Gløersen og Hattestad alle har vunnet sprintrenn i verdenscupen denne sesongen. Det har ikke Krogh.

- Vi har hatt et krevende uttak, sier sprinttrener Arild Monsen i en pressemelding.

- Petter Northug er den løperen som har hatt minst resultatkrav mot seg i forbindelse med uttaket. Petter har en resultat-CV som ingen kan måle seg med, han er i form og har den kapasiteten som skal til for å kjempe om sprintgullet.

Altså sto det til slutt mellom Hattestad og Krogh.

- Etter helgens resultater i Toblach mener vi at Ola Vigen Hattestad er nærmere å vinne OL-sprinten enn hva Finn Hågen Krogh er, utdyper Monsen.

(NTB)

FIKK PLASSEN: Ola Vigen Hattestad hadde ikke fått OL-klarsignal, men vant sprintfinalen i Toblach i helga. I dag ble han tildelt OL-plassen Krogh var lovet. Foto: Elvis Piazzi, AP / NTB Scanpix
FIKK PLASSEN: Ola Vigen Hattestad hadde ikke fått OL-klarsignal, men vant sprintfinalen i Toblach i helga. I dag ble han tildelt OL-plassen Krogh var lovet. Foto: Elvis Piazzi, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart