Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Panama: 1 dag igjen

- Hadde jeg visst hvem som lekker laget, ville jeg sagt ifra

- Skuffende, mener Joshua King.

REAGERER: Joshua King reagerer på at laget kommer ut i mediene før fotballforbundet selv offentliggjør dette. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Joshua King reagerer på at laget kommer ut i mediene før fotballforbundet selv offentliggjør dette. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
  • Norge – Panama, kl. 19.00 onsdag

SANDVIKA (Dagbladet): Joshua King (26) har sett seg lei på at Norges lag lekker ut i mediene før Norges Fotballforbund selv offentliggjør dette.

75 minutter før hver landskamp sender fotballforbundet ut en offentliggjøring av hvilke elleve spillere som skal starte for Norge. Men da har laget - som regel - vært ute i mediene i flere timer. Ofte som «en erfaring». Og ofte har «erfaringen» stemt.

King ser ingen annen forklaring enn at det er noen internt som lekker laget.

- Veldig skuffende av den eller de som gjør dette. Men jeg kan ikke gjøre noe med det. Hadde jeg visst hvem som lekker, hadde jeg sagt ifra. Men jeg kan ikke gjøre noe med det, sier King til Dagbladet.

- Vi er et lag. Vi må holde ting hemmelig, mener han.

Ny kamp

Bournemouth-spissen forbereder privatlandskampen mot Panama på Ullevaal onsdag. Mot Island lørdag var King skuffet over ikke å starte. Når Dagbladet tirsdag ettermiddag spør om han skal starte denne gang, svarer han syrlig:

- Vi får laget i kveld. Men dere i media finner ut av det på en eller annen måte likevel. Så hvis du venter noen timer, så har du vel svaret.

Han fortsetter:

- Det er kanskje ikke like viktig når det er treningskamp. Men når vi kommer inn mot kvaliken - og hvis vi kommer til EM - blir det viktig å holde laget skjult med tanke på motstanderne.

Trener Lars Lagerbäck har på en tidligere pressekonferanse fått spørsmål om hva han synes om at laget kommer ut i mediene. Da har han gitt inntrykk av at han har et avslappet forhold til dette.

Dagbladet vet imidlertid at det jobbes internt med å tette informasjonsflyten rundt lagoppstillingen. Blant annet har det hendt at folk har saumfart krinkelkrokene på Ullevaal stadion under lukkede treninger. Dette for at det ikke skal sitte folk på «orkesterplass» bak vinduer og ta del i hemmeligheter.

Det kanskje mest berømte eksempelet på sensitiv informasjon som angivelig var i fare var da Dagbladet fløy med helikopter over Norges lukkede trening før fotball-VM i 1998.

- 30 mann ble stående og se i været i flere minutter mens vi øvde på frispark. Helt latterlig. Jeg trodde den norske pressen var her i Frankrike for å være på lag med oss, tordnet Mini Jakobsen.

BERØMT FØRSTESIDE: Dagbladet 9. juni 1998.
BERØMT FØRSTESIDE: Dagbladet 9. juni 1998. Vis mer

Dagbladets daværende sportsredaktør – Peter Raaum – benektet at avisa gjorde noe ulovlig, og fortalte at den hadde vært i kontakt med informasjonssjef Kjell Borgersen i forkant og spurt om det var noen motforestillinger.

- Borgersens svar var at «det kan jeg aldri tenke meg», sa Raaum.

Tittelen på førstesida: «Bare i Dagbladet. Se bildene: Drillos hemmelige trening.»

Etter Island-kampen lørdag - som Norge vant 3–2 - uttalte Lagerbäck at det kom til å bli en del bytter. Med seier over Panama vil Norge ha vunnet fire kamper på rad i 2018. Det har ikke skjedd siden 2010.

Plan

King elsker å være på et Norge som vinner:

- Vi har en plan når vi går på banen. Lagerbäck har brukt tid på måten vi skal spille på. Vi har fortsatt et stykke å gå. Men heldigvis har vi en kamp igjen. Og i september starter alvoret, sier han.

Da begynner Nations League. Turneringen gir en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2020. Norge møter Kypros, Slovenia og Bulgaria. I tillegg kommer ordinær kvalifisering.

- Den største forskjellen nå og tidligere er den defensive strukturen, sier Markus Henriksen til Dagbladet

- Vi er blitt mer aggressive i forsvarsspillet og vinner flere baller. I tillegg har vi fire-fem spillere på topp som kan score mål, sier han.

Kampstart onsdag: Klokka 19.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media