Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde jeg visst om dette, ville jeg stoppet bladet

Stabæk Support sier det er ei utbrytergruppe som står bak homohetsen mot Jan Thomas og Erling Lae.

- IKKE EN DEL AV OSS: Stabæk Support, klubbens offisielle supportergruppe, sier at de som har skrevet innlegget om uønskede homofile på kamp, ikke er en del av supportergruppa. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- IKKE EN DEL AV OSS: Stabæk Support, klubbens offisielle supportergruppe, sier at de som har skrevet innlegget om uønskede homofile på kamp, ikke er en del av supportergruppa. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Tidligere i dag skrev Gaysir at Stabæk-supportere har laget ei liste over homofile personer de håper holder seg langt unna kampene i Telenor Arena.

I en artikkel i fanzina «Alltid, Uansett» skriver supportergruppa Stabæk Inferno om hvilke kjendishomser de ikke ønsker å se på Stabæk-kamper. Oslo-byråd Erling Lae topper lista, foran blant andre stylist Jan Thomas og programleder Arve Juritzen.

Dag Albert Bårnes, leder av Stabæk Support, likte dårlig det som sto i bladet og han understreker at det ikke er den offsielle supportergruppa som har gitt ut bladet.

- Dette er ei gruppe vi egentlig har et ikke-forhold til. Det er ei utbrytergruppe som ikke har stått på feltet vårt på noen år. Vi er i en forsoningsprosess med dem, så at denne saken kommer nå er ikke heldig. Men siden dette ikke er snakk om en del av Stabæk Support, er det Stabæk Fotball som må rydde opp, sier Bårnes til Dagbladet.no.

Sportsdirektør Lars Bohinen sa til Dagbladet.no tidligere i dag at de tar sterk avstand fra det som er skrevet og at klubbstyret må se på om det skal foreta seg noe.

Spør ikke om legning
- Hvis jeg hadde fått vite hva som sto i bladet før de solgte det på tribunefeltet vårt, ville jeg stoppet det, sier Bårnes.

- Er homofile ønsket på supporterfeltet deres?

- Alle som ønsker å støtte Stabæk er velkommen hos oss. Vi spør ikke medlemmene våre om seksuell legning, religiøst ståsted eller hvilket parti de stemmer.

For homofile kan fotballmiljøet være tøft. Det er svært få toppspillere som har stått fram som homofile, for garderobekulturen kan være nådeløs. Tribunekulturen er også tøff, men Bårnes forteller at de ikke har noe imot homofile medsupportere.

- Supportermiljøet er vel et tversnitt av befolkningen, noe som betyr at det er folk av alle seksuelle legninger her også, sier han.

- Skuffende holdninger
Karette M. Wang Sandbu er Stabæk-jente og styremedlem i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité. Hun er sterk kritisk til artikkelen i supporterbladet.

- Jeg er veldig overrasket og skuffet over de holdningene Stabæk Inferno uttrykker. Slike holdninger bidrar ikke til en åpen og inkluderende idrett. Jeg hadde håpet at vi hadde kommet lengre i å endre holdningene til homofile innen idretten, og fotballen spesielt. Dette er nok et bevis på at vi har en stor jobb foran oss, sier hun til Dagbladet.no.

- Ingen er tjent med slike holdninger som fremstilles her, verken på tribunen, banen eller i garderoben.

Vegar Hjermundrud i Norsk Supporterallianse, en paraplyorganisasjon hvor også Stabæk Support er tilsluttet, er overrasket over holdningene til de Stabæk-supporterne som har laget lista.

- I 2009 er jo dette temmelig passé. Det er rart å se at homofile som gruppe skal behandles som noe spesielt. For oss på tribunen er ikke legning noe tema, vi står sammen fordi vi er fotballsupportere.

HENGT UT: Arve Juritzen og Jan Thomas er blant dem en liten gruppe av Stabæk-fansen ikke ønsker på kamp. Faksimile: ALLTID, UANSETT
HENGT UT: Arve Juritzen og Jan Thomas er blant dem en liten gruppe av Stabæk-fansen ikke ønsker på kamp. Faksimile: ALLTID, UANSETT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling