GRUNDIG SLÅTT: Tre svensker var foran Petter Northug i kvartfinalen på sprinten, en av dem var Emil Jönsson. Men det er ikke nok til at nordmannen gjør alvor av pensjoneringstrusselen. Foto: SCANPIX//
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
GRUNDIG SLÅTT: Tre svensker var foran Petter Northug i kvartfinalen på sprinten, en av dem var Emil Jönsson. Men det er ikke nok til at nordmannen gjør alvor av pensjoneringstrusselen. Foto: SCANPIX// Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300Vis mer

- Hadde Jönsson vunnet i dag, hadde dette vært mitt siste løp

Northug nektet å ta imot Expressens avskjedsforside.

SOTSJI (Dagbladet): - Jeg slutter om jeg får bank av Jönsson i sprintfinalen i Sotsji, sa Petter Northug til Expressen i sommer, og noen dager før konkurransen gjentok han løftet.

Juling fikk han av svenskerivalen Emil - men det var i semifinalen.

I finalen gikk Northug aldri, mens Jönsson nærmest kollapset i mål til bronseplass etter fallet som tok med seg tre av konkurrentene.

HADDE DEN KLAR: Expressen trykket denne for å gi til Northug.
HADDE DEN KLAR: Expressen trykket denne for å gi til Northug. Vis mer

Den svenske avisa Expressen hadde trykket opp en egen avskjedsforside som de tok med seg til Northug i pressesonen etterløpet, men nordmannen var ikke klar til å ta farvel helt ennå.

Bare gull som teller - Jeg sa vel at jeg skulle legge opp om Emil vant finalen her, så jeg får takke Ola, sier Northug, og smiler når han ser plakaten.

- Jeg tror vel ikke Sverige har noen gull ennå? Det er det som teller. Gullet havnet jo i Norge, og det er viktigst. Vi teller ikke sølv og bronse. Så dere får beholde den. Jeg sa at jeg skulle legge opp, så hadde han vunnet i dag, hadde dette vært mitt siste løp, sier skistjernen med et glis.

Tøff stafett Duellen mot svenskene kommer helt sikkert til å følge også dette mesterskapet, og det smakte nok ikke godt for Petter Northug at han ble distansert av tre stykker i semifinalen.

I selve finalen ble Marcus Hellner felt da Anders Gløersen var innblandet i et massefall, og Emil Jönsson var vel sånn sett heldig som fikk medalje i dag.

Likevel, Sverige ser sterke ut, og har et godt stafettlag på trappene. Dersom Petter Northug får gå den, lover han imidlertid at de gulblåe skal få kamp.

- Vi må prøve å være med og ta det på slutten, det er det som er vår plan. I tillegg har vi jo gode løpere på klassisk som kan være med å skaffe luke, sier Northug.