FOR STOR FOR BLACKBURN: Blackburn-manager Sam Allardyce mener at han hadde kommet bedre til sin rett i en større klubb enn Blackburn, som Real Madrid eller Inter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
FOR STOR FOR BLACKBURN: Blackburn-manager Sam Allardyce mener at han hadde kommet bedre til sin rett i en større klubb enn Blackburn, som Real Madrid eller Inter.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

- Hadde kommet mer til min rett i Real Madrid eller Inter

«Big Sam» føler seg for stor for klubber som Blackburn og Bolton.

||| (Dagbladet): En velkjent klisjé i engelsk fotball lyder at ingen - verken spillere eller managere - er større enn klubben de representerer. Det er imidlertid ikke alle som bestandig setter hensynet til arbeidsgiverens beste først.

Et eksempel på det er Blackburn-sjef Sam Allardyce, som vekker oppsikt på «Balløya» med sine uttalelser på pressekonferansen i forkant av møtet med Fulham og Mark Hughes på lørdag.

I likhet med Hughes, som fikk fyken i Manchester City rundt juletider i fjor, lykkes heller ikke Allardyce da han omsider fikk sjansen i en stor Premier League-klubb etter åtte gode år i Bolton.

«Big Sams» Newcastle-prosjekt var over etter bare noen måneder i sjefsstolen på St. James Park da han skilte lag med klubbeier Mike Ashley i januar 2008. Etter et knapt år i de arbeidsløses rekker var det tilbake til middelhavsfarertilværelsen i Nordvest-England - denne gangen i Blackburn.

- Enklere å vinne
Allardyce mer enn antyder at han ikke har fått de utfolde seg innenfor de rammebetingelsene han fortjener, og mener selv at han hører hjemme på atskillig større scener enn Reebok Stadium og Ewood Park, som Santiago Bernabeu, Giuseppe Meazza, Old Trafford og Stamford Bridge, for å bruke 55-åringens egne eksempler.

- Jeg egner meg ikke i Bolton eller Blackburn. Jeg hadde kommet bedre til min rett i Inter eller Real Madrid. Det ville ikke vært noe problem for meg å lede slike klubber, i og med at jeg ville vunnet ligaen og «the double» hver eneste sesong, argumenterer Allardyce, ifølge nyhetsbyrået Press Association.

- Gi meg Manchester United eller Chelsea, og jeg ville gjort det samme uten problemer. Det handler ikke om hvor jeg er best egnet, bare hvor jeg har tilbrakt mesteparten av tida mi. Det ville ikke by på noen problemer å gi meg jobb i det øvre sjiktet av Champions League- og Premier League-klubber. Det ville bare gjort det enklere for meg å vinne noe, fortsetter han i overkant selvsikkert.

- Kandidat til England-jobben
Kollega Mark Hughes er blant dem som mener Allardyce har bevist mer enn nok til å fortjene en mer prestisjetung jobb, og lanserer ham som en mulig kandidat til å etterfølge Fabio Capello som engelsk landslagssjef.

- Sams statistikk i Premier League tåler sammenligning med hvilken som helst annen britisk, engelsk eller utenlandsk manager forholdene tatt i betraktning. Sam har satt preg på Premier League, som er den tøffeste serien i fotballverdenen. Dersom man kan oppnå gode resultater i denne serien, er man en god manager, sier Hughes, ifølge BBC.

- Den allmenne oppfatning nå for tida later til å være at det England trenger nå, er en engelsk manager. Det er et synspunkt jeg deler, fordi det er viktig at et landslag ledes av en med samme nasjonalitet. Hvorvidt Sams lederstil lar seg overføre til en landslagsjobb, er et annet spørsmål, men ser man på, er han en sterk kandidat til jobben, poengterer waliseren, som selv har fartstid som landslagssjef for fødelandet.