Tidligere Napoli-president om Maradona:

- Hadde kostet det dobbelte som Ronaldo

Samfunnseliten kalte det umoralsk. En kelner kalte ham feit. Alle kritiserte Corrado Ferlaino da han signerte datidens dyreste fotballspiller. Men angre, det skulle han ikke.

Foto: AFP/Ander Gillenea/Mario Laporta
Foto: AFP/Ander Gillenea/Mario Laporta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Samfunnseliten kritiserte meg. De sa «Napoli er en fattig by og at det er umoralsk». Men det var mine penger og jeg ønsket å bruke de på den måten, sier Corrado Ferlaino til AS før mesterligakampen mellom Napoli og Real Madrid, som spilles onsdag på Santiago Bernabeu.

Den tidligere Napoli-presidenten signerte Diego Maradona fra Barcelona til Napoli i 1984 for fem millioner pund, verdens dyreste spiller på den tiden.

Etter å ha signert avtalen i Barcelona, dro Ferlaino til en bar for å ta seg et glass whisky.

Mesterligaen

Tirsdag 20.45:

Benfica - Dortmund

Paris Saint-Germain - Barcelona

Onsdag 20.45:

Bayern München - Arsenal

Real Madrid - Napoli

- Kelneren spurte meg: «Er du italiensk? For en fantastisk avtale vi gjør for denne Maradona - han er feit». Jeg nøt ikke den drinken i det hele tatt.

Den kontroversielle argentineren ble i Napoli i ni år, før han tok turen tilbake til Spania for å spille for Sevilla i 1992. Han scoret 115 mål totalt og sikret napolitanerne to seriemesterskap, deres eneste seriemesterskap i historien.

Som takk ble Maradonas draktnummer 10, fredet.

- Han var perfekt

Men Maradona har vært innblandet i en rekke kontroverser både i løpet av og etter sin karriere som fotballspiller.

I 2001 ble han bøtelagt for å skutt med en luftrifle mot en reporter. I 2010 kjørte han over beinet til en fotograf på vei til en pressekonferanse, og i 2013 angrep han en annen fotograf.

Corrado Ferlaino forteller at han elsker Diego Maradona, selv om forholdet deres kan være av-og-på. Foto: AP/Maurizio Degl'innocenti.
Corrado Ferlaino forteller at han elsker Diego Maradona, selv om forholdet deres kan være av-og-på. Foto: AP/Maurizio Degl'innocenti. Vis mer

Det som derimot har fått mest oppmerksomhet er hans narkotikaproblemer. I Ferlainos øyne var derimot Maradona den perfekte atlet.

- Hjemme hadde han sine problemer, men på banen så kunne du ikke kritisere han, sier Ferlaino, og legger til at Maradona aldri tok narkotika mens han spilt for Napoli.

- Messi har ikke vunnet noe

Ferlaino sier at Maradona i dag hadde kostet det dobbelte som Cristiano Ronaldo. En sammenligning av de to spillerne mener han derimot er meningsløst fordi de hadde forskjellige roller. Maradonas landsmann, Lionel Messi, slipper derimot ikke unna.

- Messi spiller på et veldig godt argentinsk lag, men har ikke vunnet noe. Maradona spilte blant flere svake spillere, men vant et verdensmesterskap.

Verdensmesterskapet Maradona vant i 1986 var heller ikke uten kontroverser. I kvartfinalen mot England fikk man se både det beste og det verste ved argentineren.

Hans første mål var med hånda. Da Maradona selv beskrev målet sa han at det var «litt med hodet til Maradona og litt med hånden til Gud». I ettertid er det blitt kjent som «Guds hånd».

Det andre målet var et dribleraid over halvebanen, kåret til århundrets mål av verdens befolkning i 2002, gjennom FIFA. De to målene kombinert gjorde at den franske avisen L'Equipe beskrev Maradona som «halvt engel, halvt djevel». Argentina vant 2-1, og tok til slutt gullet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer