Hadde ligaen startet i januar ville Liverpool vært på nedrykksplass

- Kan havne bak et lag som Stoke. Det er uhørt, sier Alsaker.

ELENDIG LIGAFORM: Liverpool har hatt elendig uttelling i Premier League etter jul. Bare Wolves har samlet færre poeng enn Kenny Dalglishs elever i 2012.Foto: AP Photo / Tim Hales / NTB Scanpix
ELENDIG LIGAFORM: Liverpool har hatt elendig uttelling i Premier League etter jul. Bare Wolves har samlet færre poeng enn Kenny Dalglishs elever i 2012.Foto: AP Photo / Tim Hales / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Liverpool har vunnet to av sine ti siste kamper i Premier League. To uavgjort, og de seks resterende har alle endt med tap.

 Siden årsskiftet har Liverpool vært det tredje dårligste laget i Premier League, og hadde ligaen startet i januar ville de vært på nedrykksplass sammen med QPR og Wolverhampton viser statistikk fra analysebyrået Opta.

- Er det godt nok for en klubb som Liverpool?

- Det opplagte svaret er nei, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, til Dagbladet.

- Svaret er enkelt: Nei. Liverpool kan havne bak et lag som Stoke. Det er uhørt, sier TV2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Mislykkes stort Hansen sier at forhåpningene før sesongen startet var langt større.

- Det virket som Liverpool fokuserte veldig mye på å gjøre det bra i ligaen før sesongen startet. Vi kjøpte spillere som hadde Premier League-erfaring, og målet var å komme blant de fire beste, så høyt som mulig. I forhold til det målet har vi mislykkes stort, sier Tore Hansen som påpeker at det fremdeles er åtte kamper igjen og at Liverpools elendige ligaform kan snu.

- Det må skje noe herfra og inn. Hvis ikke har Liverpool et enormt dilemma når sommeren kommer. John Henry (Liverpool-eier, journ. anm) sa før sesongen at Champions League-kvalifisering var målet, det var ingen som snakket om seriegull, alle visste det var for tidlig. CL-plassen visste de også ville bli tøft, men når du er 13 poeng bak er det altfor dårlig.

- Hadde de vært fire, fem poeng bak Champions League-plass kunne en sagt en var uheldig, men når du er så langt bak er det grunn til uro så vidt jeg kan skjønne. Det har egentlig vært sånn de siste tyve åra: De har vært hekta av målsetningene altfor tidlig. Situasjonen til Liverpool er alvorlig på grunn av avstanden til målsetningene en setter, sier Alsaker.

Smertestillende Liverpool har riktignok gjort suksess i de to engelske cupene. Ligacupen er allerede vunnet, og de er i semifinalen i FA Cupen. Der venter byrival Everton.

NEDRYKK: Hadde ligaen startet i januar hadde Liverpool vært tredje sist i ligaen. Foto: @OptaJoe
NEDRYKK: Hadde ligaen startet i januar hadde Liverpool vært tredje sist i ligaen. Foto: @OptaJoe Vis mer

- Det er ikke helt svart, sånn sett. Vinner vi FA Cupen er det seier i to av tre turneringer, og det er ikke mange år siden det ville blitt sett på som en suksessfull sesong. Det er bare det at fokuset er så mye større på ligaen, og på å havne på en av topp fire-plassene, sier Hansen.

- Cup-innsatsen er et slags smertestillende, sier Alsaker.

- I Liverpool har det vært enorm etterspørsel etter troféer etter seks år uten, og det har vært noen kraftanstrengelser for å slå ut lag som City og United. Det kan være en forklaring på ligaformen, men ingen unnskyldning, sier TV2-profilen.

Dalglish - riktig mann? Alsaker var en av få som var skeptisk til å ansette Dalglish som permanent manager.

- Jeg var enig i å engasjere ham midlertidlig, og det gikk jo bra i begynnelsen. Men da sommeren kom mente jeg at eierne kanskje burde tenkt annerledes, sier Alsaker.

Hansen og Alsaker mener Dalglish har forbedret stemninga på treningsfeltet, men stusser over de taktiske valgene til den 61 år gamle skotten.

- Downing spiller ofter høyrekant, noe som er merkelig når du har Carroll på topp. En skulle tro at Downing skulle slå inn til Carroll fra venstre, men det får han ikke gjort fra høyrekanten, sier Alsaker som også mener at Liverpool ikke har fungert når de spiller med fire på midtbanen.

FØRSTE PÅ SEKS ÅR: Steven Gerrard og Liverpool løftet sitt første trofé på over seks år da de vant ligacupen i februar. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / NTB Scanpix
FØRSTE PÅ SEKS ÅR: Steven Gerrard og Liverpool løftet sitt første trofé på over seks år da de vant ligacupen i februar. Foto: AFP Photo / Glyn Kirk / NTB Scanpix Vis mer

- Det er kampene mot Bolton og Wigan et ferskt eksempel på, sier Alsaker.

- Dalglish har fått kritikk for å ta grep underveis i kampene. Byttene kommer ofte veldig sent. Mot Wigan sa han etter kampen at spillerne virket slitne, men det var spillerne på benken som ikke hadde spilt på en stund og som kunne gitt laget mer energi. Taktikken under kampene er det mange som ikke er overbevist om, sier Hansen.

Han tviler sterkt på at Liverpool-ledelsen vil ta grep allerede i sommer.

- Dalglish er sjefen, og han må støyten og ansvaret. Ender vi på en syvendeplass eller verre, da må han svare for det. Ingen er hellig, men jeg ville blitt veldig overrasket dersom noe skulle skje på den fronten i sommer. Jeg mener prinsipielt at alle burde få et år til, hvis det da ikke er helt krise, sier Hansen.

DILEMMA: Liverpool-eier John W. Henry meislet ut Champions League-kvalifisering som sesongens store mål for klubben. Det er de veldig langt unna å klare, og fortsetter elendige ligaformen, kan amerikaneren være tvunget til å gjøre omfattende grep til sommeren.Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
DILEMMA: Liverpool-eier John W. Henry meislet ut Champions League-kvalifisering som sesongens store mål for klubben. Det er de veldig langt unna å klare, og fortsetter elendige ligaformen, kan amerikaneren være tvunget til å gjøre omfattende grep til sommeren.Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer