- Hadde nesten glemt hvordan det føltes

Molde stoppet marerittrekka i Röslers første kamp.

REDNINGSAKSJONEN I GANG: Molde-trener Uwe Rösler så laget vise bedre takter i sin første kamp som midlertidig løsning og redningsmann.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
REDNINGSAKSJONEN I GANG: Molde-trener Uwe Rösler så laget vise bedre takter i sin første kamp som midlertidig løsning og redningsmann. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Strømsgodset - Molde 1-3.

Etter 10 kamper uten seier var Molde på vei mot en miserabel tippeligarekord før kveldens møte med hjemmesterke og fjerdeplasserte Strømsgodset.

Men siden nederlaget mot Vålerenga for to uker siden, har Kjell Jonevret blitt erstattet av Uwe Rösler. Og med Röslers første kamp kom også den første trepoengeren på lang, lang tid.

Spesielt i første omgang viste moldenserne at laget kanskje er for gode til å rykke ned, og da de ble redusert til ti mann tidlig i andre omgang fikk de også vist at tælen og innsatsviljen finnes der inne.

Uwe Rösler fikk en drømmestart på sin redningsaksjon i Drammen i kveld.

- Vi fortjente å vinne, og jeg fikk de svarene jeg ville ha fra spillerne. Jeg synes vi gjorde en fantastisk forsvarskamp, sier tyskeren, ifølge NTB.

DRØMMEÅPNINGEN: MFKs Thomas Holm setter inn 0-1 bak SIFs keeper Adam Larsen Kwarasey.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DRØMMEÅPNINGEN: MFKs Thomas Holm setter inn 0-1 bak SIFs keeper Adam Larsen Kwarasey. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Det var deilig å vinne igjen. Det er så lenge siden sist at jeg nesten hadde glemt hvordan det føltes, sier første målscorer Thomas Holm.

To volleyer
Molde åpnet best, og fikk uttelling etter et drøyt kvarter.

El-Hadji Makhtar Thioune har etter hvert denne sesongen vist glimt av det han har vist i storform tidligere, og han var mannen som la opp til Uwe Röslers drømmestart.

Thioune lekte seg litt ute på venstrekanten, la ballen ut i returrom der Thomas Holm lusket, og Holm styrte ballen ned i hjørnet med en bredsidet og velplassert volley.

2-0 kom på nesten identisk vis et kvarter senere.

Denne gangen var det Emil Johansson som slo ut til Thomas Holm, igjen fyrte Holm på volley, men det er nok Makhtar Thioune som vil bli kreditert scoringen på grunn av den lille hæltouchen som satte Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey ut av spill før ballen gikk i nettet.

Viktig redusering
Strømsgodset var i trøbbel på hjemmebane, og Ronny Deila var i ferd med å gjøre et tidlig bytte da drammenserne plutselig reduserte litt ut av ingenting.

Muhamed Keita satte fart inn mot sekstenmeteren, men det var Magne Simonsens helbom i klareringsforsøket som sendte Keita alene med Espen Bugge Pettersen.

VEKKET HJEMMELAGET: SIFs Muhammed Keita reduserte til 1-2 like før pause, men oppturen varte ikke så lenge.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
VEKKET HJEMMELAGET: SIFs Muhammed Keita reduserte til 1-2 like før pause, men oppturen varte ikke så lenge. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Fra skrått hold satte Keita ballen sikkert i motsatt hjørne, og Strømsgodset hadde fått tak i livlinen som gjorde oppgjøret på Marienlyst spennende igjen.

Tvilsomt rødt
Det første kvarteret av andre omgang ble innholdsrikt.

Spillet bølget fram og tilbake, og etter en knapp time eksploderte det med dramatikk - og rødt kort.

Makhtar Thioune hadde nettopp blitt sendt i bakken uten dommersympati da han løp Joel Riddez overende på vei hjemover. Publikum ropte på reaksjoner. Fjerdedommer var enig.

Terje Hauge viste dermed en av førsteomgangens hovedaktører rett i dusjen, det var tøft, men det var uansett Molde som skulle omsette spillerundertallet i scoring.

Adam Larsen Kwarasey har vært god mellom Strømsgodset-stengene denne sesongen, men med ballen i beina etter 61 minutter feilet han grovt.

Målvakten sendte kula rett til Baye Djibi Fall, som med litt presisjon kunne sette 3-1 inn i det åpne målet.

UTVIST: MFKs Magne Hoseth klager til fjerdedommer Mads Ahlsen på at Makhtar Thioune (i midten) ble vist ut. Det hjelper lite.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
UTVIST: MFKs Magne Hoseth klager til fjerdedommer Mads Ahlsen på at Makhtar Thioune (i midten) ble vist ut. Det hjelper lite. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Strømsgodset fikk satt inn et visst press med elleve mot ti mot slutten, men klarte ikke å reise seg fra to mål under.

Innbytter Mohammed Abus suser i tverrliggeren var det nærmeste drammenserne kom, og Ronny Deila måtte skuffet innse at sesongens tredje hjemmetap var et faktum.

- Molde fikk, etter min mening, tre billige mål, men laget spilte rutinert og fortjente seieren, sier Deila.

Molde fikk altså samtidig endelig en seier, den første siden 16. mai.