<strong>TØRST PÅ EUROPASUKSESS:</strong> Kåre Ingebrigtsen. &nbsp;Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TØRST PÅ EUROPASUKSESS: Kåre Ingebrigtsen.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Hadde Odd stilt med sitt beste lag, hadde de gått videre

Rosenborg har planer om å slite ut APOEL i løpet av 90 minutter på Lerkendal, men trener Kåre Ingebrigtsen føler ikke at det er trøndernes ansvar å forsvare Norges ære i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag spiller Rosenborg den første kampen mot APOEL i 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen som det eneste gjenværende laget i Europa. Både Strømsgodset og Odd ble slått ut i europaligaens 2. kvalifiseringsrunde.

– Strømsgodset synes jeg gjorde et veldig godt forsøk. Det var marginalt at de ikke gikk videre. Hadde Odd stilt med sitt beste lag i Hellas, hadde de gått videre, sa Ingebrigtsen på pressekonferansen før hjemmekampen mot APOEL da han ble spurt om de norske lagenes prestasjoner i europaligaen denne sommeren.

– Det er prioriteringer hver enkelt trener gjør. Vi er her for å forsvare Rosenborgs ære. Fra andres side er det litt sånn at vi har så mye ressurser og er så langt foran de andre. Hvorfor har vi ressurser? Jo, fordi vi har vært i Europa. Det er der det er mulig å hente ressursene. Derfor har vi lyst til å komme oss ut igjen og prøve oss mot de beste.

Danske Mike Jensen synes det er synd at Rosenborg er det eneste norske laget som er igjen i europacupene.

– Det ville vært godt for norsk fotball å ha flere lag med i Europa. Men jeg føler ikke vi skal forsvare norsk fotball, vi spiller for Rosenborg. Det er ikke Rosenborg som skal ta hele ansvaret, sier midtbanespilleren.

– Gode muligheter

Forrige gang Rosenborg var i gruppespillet i mesterligaen var i 2007/08-sesongen da serielederen blant annet spilte 1-1 mot Chelsea og slo Valencia 2-0.

Ingebrigtsen tror laget har gode sjanser til å rive til seg en plass i det gode selskap i Europa igjen.

– Vi har en fair mulighet til å slå APOEL. Gjør vi det, er det enda en runde. Malmö har vært der to ganger, og vi er fullt på høyde, om ikke bedre, enn Malmö. Vi føler vi er godt forberedt og i god form, så vi har definitivt en mulighet til å ta oss til gruppespillet i mesterligaen, mener RBK-treneren.

Ingebrigtsen forventer uansett tøff motstand når kypriotiske APOEL gjester Lerkendal onsdag kveld.

– Det er et meget bra fotballag. De er seedet. I fjor spilte de i europaligaen og året før der i mesterligaen, så vi møter et svært godt kypriotisk lag.

Masse energi

I helgens 6-0-seier mot Haugesund i ble spillere som Jonas Svensson, Anders Konradsen og Tore Reginiussen hvilt.

– Etter sommerpausen trente vi ganske hardt. Vi visste vi kom til å bruke en uke eller to på å få skikkelig fart på beina igjen. Vi har masse energi i morgen, det kommer til å trengs, sier Ingebrigtsen.

– Vi ønsker og tror at vi skal gjøre det samme mot APOEL som vi gjør mot lagene i eliteserien. At vi er bedre trent enn alle i løpet av 90 minutter, og da kommer vi til å slite dem ut.

Adam Larsen Kwarasey gjorde sin debut i Rosenborg-trøya mot Haugesund etter overgangen fra Portland Timbers. Ingebrigtsen ønsket ikke å røpe hvem som står i mål mot APOEL.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer