Hadde pappa i kne

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): I en drøy time lekte andredivisjonslaget Fredrikstad seg med Rosenborg. Knut Thorbjørn Eggen øynet muligheten til å slå faren sin for første gang i trenerkarrieren. Det klarte han nesten.

- Det raknet på slutten, måtte Knut Thorbjørn Eggen konstatere etter kampen.

Innbytter Christer George ødela for Eggen junior. Fem minutter før slutt utliknet spissen, og fastsatte resultatet til 4- 4, foran hele 3204 tilskuere.

Like gode

- Dette var årsbeste, i hvert fall i en treningskamp. Men vi holdt bare i 65 minutter, og det var litt dumt. Jeg har aldri vært med på å slå Rosenborg, sier Fredrikstad-treneren, som kan glede seg over at han var nærmere seier denne gangen enn hva tilfellet var i vinter. Da vant Rosenborg 7- 1.

- I dag var Fredrikstad minst like gode som oss, måtte Nils Arne innrømme.

Hansen-show

I en drøy time koste Eggen junior seg på Fredrikstad-benken. Han fikk se at 2. divisjonslaget til tider lekte seg med Rosenborg. Ikke minst hadde den storvokste spissen Lars Petter Hansen det moro på Fredrikstad stadion. Han åpnet scoringsshowet etter en snau halvtime, da han sendte hjemmelaget i føringen. Bent Skammelsrud utliknet fra nærmere 30 meters hold, før Stian Johnsen sørget for at Fredrikstad ledet 2- 1 ved halvtid.

I løpet av åtte minutter i andre omgang rystet Hansen de seiersvante trønderne med to scoringer, og økte til 4- 1.

Men da var det også slutt for 2. divisjonslaget. Rosenborg viste sin rutine, og Harald Martin Brattbakk og Ståle Stensaas sørget for at det sto 4- 3 kvarteret før slutt.

Fem minutter av kampen gjensto da Christer George dukket opp og satte punktum for kampen med 4- 4.

- Før kampen hadde vi gjort avtaler om bytter i andre omgang, og det gjennomførte vi. Derfor ble det litt mer uryddig på slutten. Men vi burde aldri sluppet inn tre mål, sier Knut Thorbjørn Eggen.

Enkel motstand

Tremålsscorer Lars Petter Hansen hadde ikke forventet så enkel motstand.

- Jeg hadde ærlig talt trodd at det skulle bli vanskeligere. det var faktisk vi som førte de første 70 minuttene. Jeg visste det var mulig å score mot Rosenborg, men tre mål er kanskje i overkant av hva jeg hadde forventet, sier Lars Petter Hansen, som ikke snakket med Nils Arne Eggen etter kampen.

- Men Junior-Eggen var fornøyd, sier Hansen, som har funnet veien til nettmaskene 17 ganger på 13 seriekamper.

Rosenborg-sjef Nils Arne Eggen mente publikum fikk full valuta for pengene:

- Dette må ha vært en artig treningskamp. Ordentlig publikumsvennlig med åtte mål. For oss var dette en fin oppkjøring til høsten. Vi tok igjen 1- 4, og det borger bra. Men i dag var det nok ikke alle på laget som tok det like alvorlig, sa han.

  • Brasilianeren Gustavo spilte andre omgang for Frode Johnsen. Han overbeviste ikke, og bør bruke resten av uka godt hvis han skal reise fra Trondheim med kontraktsforslag.
HYGGELIG STEMNING: Det var usedvanlig god tone på de to lagenes innbytterbenker i går. Fiolinist Arve Tellefsen hadde tatt plass på Rosenborg-benken sammen med assistenttrener Ola By Rise. FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen hilser på, mens pappa Eggen blir intervjuet i bakgrunnen.