Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Presset øker på Ole Gunnar Solskjær

- Hadde revet meg i håret

Presset øker på Ole Gunnar Solskjær, men TV 2-kommentator Kasper Wikestad tror situasjonen hadde sett annerledes ut om Manchester United hadde hatt litt mer hell.

TUNG START: Manchester United har fått sin verste start i serien på 27 år. Foto: Hannah Mckay / Reuters / NTB Scanpix
TUNG START: Manchester United har fått sin verste start i serien på 27 år. Foto: Hannah Mckay / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ole Gunnar Solskjær og co. tar imot Leicester på Old Trafford i ettermiddag, i håp om at de kan slå tilbake etter en historisk dårlig start på sesongen.

For etter en knallstart med 4-0 foran egne fans mot Chelsea i serieåpninga, har de røde djevlene bare tatt to poeng på tre kamper mot antatt svakere lag.

Nå venter tre knalltøffe kamper som kan gjøre det enda verre. Først Leicester på hjemmebane i ettermiddag, deretter Europa League-utfordreren West Ham på bortebane, før Arsenal kommer til Old Trafford.

- Det er klart han har presset på seg. Det var en positiv sommer og start mot Chelsea, det så ut til å bli en ny giv, men etter Crystal Palace og Southampton kom bare alle de fæle minnene tilbake fra forrige sesong, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad til Dagbladet.

- Leicester hjemme tror jeg passer dem dårligst nå. De to andre kampene tror jeg passer bedre slik de har spilt hittil, sier han om de neste tre kampene.

«Forventet» på andreplass

Ingen borteseire siden han fikk jobben permanent i mars, baklengsmål i 18 av de siste 19 kampene, og den verste starten på en sesong på 27 år for United, er neppe noe Solskjær gleder seg over.

Ting kunne derimot vært veldig annerledes med litt hell. Manchester United har brent to straffespark, som begge ble svært avgjørende, og de ble i tillegg snytt for minst ett straffespark i tapet mot Crystal Palace.

Ser man på målingen for «forventede poeng», kunne Manchester United ha vært nummer to på tabellen om de hadde scoret og sluppet inn som «forventet».

- Det har vært en mangel på flyt. Det er ganske enkelt, hvis de to straffene hadde blitt satt, hadde bildet sett helt annerledes ut, men det er en del av fotballen. Hvis Chelsea hadde scoret på én av de mange sjansene de hadde i første omgang i hjemmekampen, kunne det sett annerledes ut, sier Wikestad.

- Men hvis jeg hadde vært Solskjær, så hadde jeg revet meg litt i håret. Bildet kunne vært helt annerledes, gjentar han.

Misnøye i troppen

Siden sesongoppkjøringa har også britiske aviser rapportert om misnøye blant spillerne rundt Solskjær. ESPN skrev tidligere at spillere mener treningsregimet var for fysisk og at stilen til Solskjær var «for britisk».

I går skrev The Guardian at «selv om han er populær på et personlig plan og har en tilbakelent lederstil, er det mer tvil rundt 46-åringens taktiske skarpsinnethet».

Videre henvises det til Solskjærs skuffende opphold i Cardiff.

- Jeg tror alle i og rundt klubben inderlig ønsker at Solskjær skal lykkes. Først fordi man har hatt en periode etter Sir Alex Ferguson hvor ting ikke har lyktes, men også fordi Solskjær er den han er, vil man at han skal lykkes, sier Wikestad.

TV 2-eksperten sier derimot at det er trøbbel på ferde.

- Mye i Manchester United handler om å generere penger, og der har han gjort det strålende. Han er den perfekte ambassadør for klubben på den biten. Deretter kommer jo resultatene. Hvis populariteten hans daler, tror jeg tålmodigheten blir litt mindre, sier Wikestad.

- Tatt tøffe valg

Der The Guardian-journalist Jamie Jackson siterer en gruppe skeptiske spillere, viser han også til hvor tro nordmannen har vært til sine ord i kjølvannet av det smertefulle 4-0-tapet mot Everton forrige sesong:

«Jeg skal bli suksessfull her, og det er spillere i dette laget som ikke vil bli en del av den suksessen», sa Solskjær.

Spoler man fem måneder framover har Romelu Lukaku og Matteo Darmian byttet klubb, Chris Smalling og Alexis Sánchez blitt sendt på lån til Italia, Phil Jones og Nemanja Matic blitt reserver, og Fred ikke deltatt i en kamptropp fram til i dag.

I lys av den tøffe sommeren med rykter rundt Paul Pogba og Romelu Lukaku, er Wikestad også imponert over hvordan har håndtert nordmannen problemene.

- Han har ryddet opp og tatt noen tøffe valg. Det må han dømmes litt på også, og det tror jeg folk gjør. Han har tatt en del grep som de meritterte managerne som José Mourinho og Louis van Gaal ikke har gjort, sier Wikestad.

Saken fortsetter under videoen.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Klipp: Madeleine Liereng. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

- Et langparti

Det er derimot resultatene som er viktigst, og profilerte fotballpersonligheter som Paul Scholes, Gary Neville og Arsène Wenger har allerede slått fast at United er ute av tittelkampen denne sesongen, om ikke i flere år.

- Det tar tid. Solskjær jobber med en tropp som er mer lik den (Jürgen) Klopp fikk i Liverpool, sammenliknet med den (Pep) Guardiola arvet i City. Fra det ståstedet, kommer det til å bli et langparti på Old Trafford, samt frustrasjon til tider, skriver Neville i sin analyse for Sky Sports før denne runden.

- Det kommer til å bli resultater som mot Southampton (1-1), Wolves (1-1) og Crystal Palace (1-2) på veien, men ser du på laget, er mange av prinsippene riktig, fortsetter den tidligere United-backen.

- De er et av eksemplene på at det er potensial der, men de har ikke funnet en kollektiv måte. Kanskje disse spillerne ikke er modne nok til å bære lagspillet i et lag som Manchester United. Det er det store spørsmålet nå. Du føler at det er noe på gang, men de ikke er klare, sier Wenger til BEIN SPORTS.

Skadekrise

Den unge troppen til Solskjær har lenge vært et tema, noe det også var i Molde.

Mot Leicester er 46-åringen nødt til å belage seg på å være uten flere faste bidrag, og inn kommer unggutter.

Eric Bailly, Luke Shaw, Jesse Lingard, Paul Pogba, Diogo Dalot og Anthony Martial er ute med skade, mens Aaron Wan-Bissaka er med i troppen til tross for nylige skadeplager.

Snittalderen på startelleveren hittil er 24 år og 312 dager, ifølge lokalavisa Manchester Evening News, og selv om det nå kommer inn flere unggutter i troppen, varslet Solskjær på pressekonferansen i går at den trolig stiger.

Slik kan Ole Gunnar Solskjærs startellever se ut mot Leicester:

David de Gea - Ashley Young, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Axel Tuanzebe - Scott McTominay, Nemanja Matic - Andreas Pereira, Juan Mata, Daniel James - Marcus Rashford.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media