- Hadde sex foran passasjerer og besetning

Minnesota Vikings på dypt vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En rekke av spillerne til Minnesota Vikings, et av amerikansk fotballs storlag, anklages for å ha deltatt i offentlig sex på et chartercruise forrige uke.

Som andre store amerikanske fotballklubber, har også Minnesota sitt eget tema, og sin egen mytologi. Vikings har selvsagt vikinger som sitt tema, og klare koblinger til den norske bakgrunnen til mange innbyggere i Minnesota.

• Fansen bruker ofte lilla vikinghjelmer med blonde fletter, også kjent som «Helga Hats».

• Kampsangen til Vikings-fansen starter med det norske ordet «skål», selv om det skrives «skol»:

  «Skol, Vikings! Let\'s win this game. Skol, Vikings! Honor your name.
  Go get that first down, then get a touchdown,
  Rock \'em, sock \'em, fight, fight, fight, fight!
  Skol, Vikings! Run out the score; You\'ll hear us yell for more.
  V-I-K-I-N-G-S! Skol, Vikings, let\'s go!»

• Maskoten til Minnesota Vikings kalles Ragnar, og er i motsetning til de fleste andre maskoter av denne typen ikke et eller annet dyr - men en skjeggete viking. Ragnar spilles av Joseph Juranitch, en eksentrisk fyr som blant annet innehar verdensrekorden i barbering av skjegg med øks. Ragnars egen hjemmeside

Kilde: Wikipedia

Vitner skal ha fortalt at de så menn som de tror er Vikings-spillere «delta i seksuelle aktiviteter med kvinner» foran andre passasjerer og medlemmer av besetningen.

Ingen er arrestert eller tiltalt, men hendelsen er under etterforskning.

Snudde etter 40 minutter

90 mennesker deltok på cruiset på Lake Minnetonka, fordelt på to båter hyret inn fra «Al and Alma\'s Boat Charter», rapporterer Minnesota Public Radio.

Båtselskapet har hyret inn advokat Stephen Doyle, som har intervjuet vitner.

Nå har klubben fått en liste med 17 navn på spillere som skal ha vært med på cruiset, skriver Minnesota Star Tribune.

Ifølge Doyle hadde cruiset bare vart i 40 minutter da kapteinene av frykt for besetningens sikkerhet, besluttet å snu.

PÅ VIKINGTOKT? 17 av spillerne til Minnesota Vikings, her i helhvitt, beskyldes for offentlig sex, nakenhet og fyll på et chartercruise i forrige uke. Foto: AP/Scanpix
PÅ VIKINGTOKT? 17 av spillerne til Minnesota Vikings, her i helhvitt, beskyldes for offentlig sex, nakenhet og fyll på et chartercruise i forrige uke. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Det var mange mennesker involvert i seksuelle aktiviteter. Dette foregikk på begge båter, og var ikke noe som ble forsøkt holdt skjult for noen, inkludert den unge besetningen, sier Doyle.

Tomt for vodka

Han forteller at noen av mennene som antas å være Minnesota-spillere, blir beskrevet som veldig store. De skal ha blitt rasende på besetningen da de gikk tom for vodka-merket de foretrakk. Andre skal ha blitt krigerske da besetningen ikke ville slå av lyset på båtene, slik de ba om.

De skal også ha invitert kvinnene i besetningen med på festen.

- Tenk deg en kar på 115 eller 135 kilo som ber en 40-45 kilo tung serveringsdame om å danse for dem rett etter at hun har sett ham utføre forskjellige aktiviteter med noen andre på møbler eller gulvet eller hva som helst. Det var en skremmende opplevelse for dem. De var sjokkerte, hevder Doyle.

Lite snakkesalige

Onsdag var det naturlig nok et massivt presseoppbud på pressekonferansen i forkant av søndagens kamp mot Chicago Bears.

Quarterbacken Daunte Culpepper svarer normalt på pressens spørsmål på vegne av spillerne.

- Er det noen som vil snakke om Chicago Bears og at vi trenger å vinne den kampen? spurte han de frammøtte journalistene i går.

Da ingen svarte, gikk han ned fra podiet, skriver Tampa Bay\'s 10 News.

- Ikke snakk om sex

Den eneste av spillerne som bekreftet å ha vært med på cruiset, var Mewelde Moore. Men stort mer enn det ville han ikke si:

- Sex? Kom igjen, jeg er forlovet, så ikke noe snakk om det! Det ville få meg i trøbbel, sa han.

Spilleren Fred Smoot unngikk garderoben da pressen var tilstede, og fikk noen andre til å hente klærne hans for ham.

Båtselskapets advokat Stephen Doyle hevder at Smoot skal ha betalt for en av båtene. Smoots agent Bus Cook benekter imidlertid dette på det sterkeste overfor espn.com:

- Fred Smoot betalte ikke for denne båtturen på noen måte. Han skrev ikke ut en sjekk for den. Han satte den ikke på kredittkortet sitt. Han betalte ikke penger på noen måte for denne turen, sier Cook.

SNAKKER IKKE OM CRUISET: Quarterback Daunte Culpepper er normalt den som snakker til pressen på vegne av Vikings. Men i går ville ingen av journalistene snakke om helgas kamp mot Chicago Bears. Da gikk Culpepper fra podiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer