IKKE DET SAMME: NFF sa kontant nei til John Arne Riise, mens Norges Skiforbund har latt Petter Northug tøye strikken, mener Morten Pedersen. Foto: Christian Roth Christensen / Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE DET SAMME: NFF sa kontant nei til John Arne Riise, mens Norges Skiforbund har latt Petter Northug tøye strikken, mener Morten Pedersen. Foto: Christian Roth Christensen / Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hadde Skiforbundet gjort som Fotballforbundet, så hadde ikke Petter vært et problem

Morten P. kommenterer.

I OVER TO år har Norges Skiforbund vært etterkommende overfor Petter Northug, og latt skistjerna male fellesskapets beste inn i et hjørne i Hundremeterskogen. Sånn går det når hensikten mister langsynet i ønsket om å hellige middelet, og påstått prinsippfasthet blir prinsippløs fordi en årlig skvett gjør alle bukser varme en vinter til.

Sånn går det når man vil ha begge deler. Derfor blir jeg forundret når Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal sier til VG at Northug-krisen kan sammenliknes med det Betsson prøver å få til med Fotballforbundet på vegne av John Arne Riise.

Som om spillselskapets meningsløse forsøk på å få fotballen til å gå på akkord med et godt forankret livssyn noen gang har vært et tema for herrene Siem og Hallén.

Les også: Riise kan ha jublet for tidlig: - Betsson-pause ikke nok, sier NFF

SKIFORBUNDET HAR ET problem fordi Petter Northug har fått lov til å tøye strikken siden han valgte Coop framfor landslaget og felleskapet.

Fotballforbundet har det ikke, fordi det ikke finnes noen strikker å tøye i den delen av Ullevaal Stadion. For der Skiforbundet har gått på akkord med egne meninger har fotballforbundet vært krystallklare fra første dag.

Spør Drillo.

Spør Kjetil Rekdal.

Og spør NFF hvilket svar Betsson og John Arne Riise kommer til å få.

PRINSIPPET OM LOJALITET til felleskapet er selvfølgelig en faktor i begge leire, men så lenge Skiforbundet i to år har sagt ja takk begge deler, holder egentlig ikke det heller. Og når jeg hører hvor vanskelig det er for Norges Skiforbund å havne i konflikt med en av de største stjernene, hvilket kan tolkes som om det er konfliktskyhet som har skapt situasjonen, for øvrig et annet navn for dårlig lederskap, er det greit å minne herrene Opsal og Røste om følgende:

Drillo har brukbar stjernestatus han også, det beviste folkets støtte rundt avskjeden hans for to år siden.

Men da han ble tilbudt landlagstrenerjoben for andre gang i 2009 var likevel forutsetningen for ansettelsen at han umiddelbart terminerte forholdet til spillselskapet Expekt.

SKIFORBUNDETS PROBLEM ER ikke det de gjør nå, men det de har gjort for å komme i denne situasjonen. Og bare så det er sagt, det de gjør nå er helt riktig. Så istedenfor å søke alibi gjennom en mislykket sammenliking på tvers av særforbund bør de heller kommunisere offisiell målgang gjennom å gi Petter Northug det tilbudet NFF ga Drillo, og med det si, en gang for alle, at nok er nok i fellesskapets navn.

Først da kan Norges Skiforbund sammenlikne seg med fotballen.