Hadde sluppet inn 91 mål - så kom det rørende øyeblikket

Sør-Korea jublet som om de hadde vunnet gull da de scoret i vannpolo-VM.

JUBEL OG GLEDE: Sør-Koreas spillere tar til tårene etter trøstemålet. Foto: FINA Organising Committee via Yonhap / AFP / NTB Scanpix
JUBEL OG GLEDE: Sør-Koreas spillere tar til tårene etter trøstemålet. Foto: FINA Organising Committee via Yonhap / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Idrettsglede kommer i mange former, og for noen kan det å score et trøstemål være nok til å bryte ut i gledeshyl og gråt. Det viste Sør-Koreas vannpolo-landslag, som i disse dager deltar i VM for aller første gang.

Og kvinnelaget har virkelig fått kjenne på nivåforskjellen mellom lagene i mesterskapet, etter å ha blitt knust hele 64-0 i den første gruppespillkampen mot Ungarn.

Selvtilliten var naturlig nok ikke på topp da Russland, som tok bronse i VM for to år siden, var på motsatt halvdel av bassenget i kamp nummer to. Russland var som ventet flere hakk for gode for Sør-Korea, men på stillingen 0-27 kom øyeblikket som asiatene aldri vil glemme.

Kuyng Da-seul tok sats og kastet ballen forbi Russlands burvokter, som ikke klarte å stoppe skuddet. Sør-Koreas historiske VM-mål var et faktum, og spillerne brøt ut i unison gledesrus både i bassenget og på bassengkanten. Flere tok til tårene da scoringen var et faktum (se det rørende øyeblikket litt lenger ned i artikkelen).

- Da jeg tok skuddet, trodde jeg ikke den skulle gå inn. Men jeg ga alt jeg hadde. Jeg kunne ikke gjort det uten lagkameratene mine, sier Da-seul ifølge engelske The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer