Hadde sluppet inn 91 mål - så kom det rørende øyeblikket

Sør-Korea jublet som om de hadde vunnet gull da de scoret i vannpolo-VM.

JUBEL OG GLEDE: Sør-Koreas spillere tar til tårene etter trøstemålet. Foto: FINA Organising Committee via Yonhap / AFP / NTB Scanpix
JUBEL OG GLEDE: Sør-Koreas spillere tar til tårene etter trøstemålet. Foto: FINA Organising Committee via Yonhap / AFP / NTB ScanpixVis mer

Idrettsglede kommer i mange former, og for noen kan det å score et trøstemål være nok til å bryte ut i gledeshyl og gråt. Det viste Sør-Koreas vannpolo-landslag, som i disse dager deltar i VM for aller første gang.

Og kvinnelaget har virkelig fått kjenne på nivåforskjellen mellom lagene i mesterskapet, etter å ha blitt knust hele 64-0 i den første gruppespillkampen mot Ungarn.

Selvtilliten var naturlig nok ikke på topp da Russland, som tok bronse i VM for to år siden, var på motsatt halvdel av bassenget i kamp nummer to. Russland var som ventet flere hakk for gode for Sør-Korea, men på stillingen 0-27 kom øyeblikket som asiatene aldri vil glemme.

Kuyng Da-seul tok sats og kastet ballen forbi Russlands burvokter, som ikke klarte å stoppe skuddet. Sør-Koreas historiske VM-mål var et faktum, og spillerne brøt ut i unison gledesrus både i bassenget og på bassengkanten. Flere tok til tårene da scoringen var et faktum (se det rørende øyeblikket litt lenger ned i artikkelen).

- Da jeg tok skuddet, trodde jeg ikke den skulle gå inn. Men jeg ga alt jeg hadde. Jeg kunne ikke gjort det uten lagkameratene mine, sier Da-seul ifølge engelske The Guardian.

Ønsker kampballen

Hun skal ha beskrevet følelsen «som om hun hadde avgjort World Series i baseball» ifølge Channel News Asia. Den 18 år gamle målscoreren ønsket å ta med seg ballen hjem som et minne.

- Jeg vil gjerne ha ballen, men jeg vet ikke hvor den er. Jeg ville vært takknemlig dersom noen fant den for meg, sier Da-seul.

Det er vanlig at fotballspillere får ta med seg ballen hjem når de scorer hattrick, men at målscoreren for et lag som taper 1-30 vil ha med seg kampballen hører til sjeldenhetene.

Det hører med til historien at Sør-Korea rasket sammen et lag bare en måned før mesterskapet på hjemmebane, og det består av flere svømmere. Det er bare kapteinen på laget som ikke er i tenåra.

- Det var veldig emosjonelt fordi vi har vært gjennom mye. Målet betydde alt for oss. Vi er nybegynnere i vannpolo, sier Ryan Hanna Yoon.

MILSLUKER: Tom Stensaker har tatt skigåinga til et nytt nivå. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

Historisk tap

Laget har den tvilsomme æren av å stå med det største tapet i en VM-kamp i vannpolo uansett kjønn etter 0-64-tapet. Den forrige rekorden tilhørte New Zealands herrelag, som tapte 1-38 mot Kroatia i 1994.

Vannpolo-kampen mot Ungarn varte i 32 minutter, noe som gjorde at Sør-Korea i snitt slapp inn et baklengsmål hvert halvminutt.

Mot Russland var det forsmedelige tapet glemt, og til tross for at laget står med 94 baklengsmål på to kamper, er det scoringen som vil bli husket fra dette mesterskapet.