- Hadde spilt han banker selv

To millioner ekstra i V65-potten. Kristian Malmin viser vinnerveien.

 TILBAKE SOM VINNERE?  Kristian Malmin varsler klokkertro på sin egen stjerne S.J.'s Gold i V65-6 på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
TILBAKE SOM VINNERE? Kristian Malmin varsler klokkertro på sin egen stjerne S.J.'s Gold i V65-6 på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer


Av Anne Turid Thales
anne.thales@hotmail.com

Eier, trener og kusk bak S.J.'s Gold, Kristian Malmin, varsler om offensiv taktikk i V65-finalen onsdag. S.J.'s Gold er Dagbladets banker, og her kan du klikke deg inn og spille Dagbladets ferdigutfylte ekspertkuponger.
Over to millioner ekstra i 6'er-potten fordi fem rette ikke ga utbetaling sist onsdag, gjør at seks rette nå gir dobbelt så høy utbetaling som normalt.

S.J.'s Gold slet med halsproblemer i sin første start etter pause sist. Det gikk litt i dur og moll for Kristian Malmins stjerne i løpet av fjoråret. På sitt beste var 8-åringen  blant våre aller beste elitehester.

Seiersprosent: 41
Som hingst hadde S.J.'s Gold en del hingstenykker, og ble vallak i fjor.
 Han tok kun en seier på åtte starter innimellom helsetrøbbel. Men på sine 59 løp i karrieren har S.J.s Gold vunnet i hele 24 av dem, og har en seiersprosent på 41 prosent. 8-åringen har tjent nær 1,5 millioner så langt i karrieren.

S.J.'s Photo-sønnen er behandlet for halsproblemene han slet med sist, og er godt forberedt foran onsdagens løp. Malmin-traveren møter langt billigere selskap enn han er vant til, og har et helt riktig løp på papiret.
Folk flest glemmer gamle meritter raskt, og det er noe i ordtaket om at man bare husker så langt som til det siste løpet.

- Hadde spilt banker selv
S.J.s Gold er lynrask fra start, og leder trolig løpet fra start til mål.

- Jeg kliner til fra start og håper å lede hele veien. Skulle jeg spilt, hadde jeg brukt den banker selv, sier eier, trener og kusk Kristian Malmin.

For ordens skyld: kusker har ikke lov til å spille i løp de selv er med.

- Trener veldig fint
- S.J.'s Gold slet med tett hals sist. Han er behandlet, og trener veldig fint. Han har et fint løp på papiret, og jeg er optimist. Det er ingenting negativt å utsette på ham. Han er langt enklere ute nå enn han har vært på lenge, og jeg synes han møter overkommelig motstand.

- Han bør vinne dette løpet, og jeg tror på en meget god vinnersjanse, sier Kristian Malmin.

Mikkel-vinnere?
Olav Mikkelborg har mange vinnersjanser i V65 onsdag, og kan fort bli kveldens nøkkelkusk. Det største seiershåpet heter Speedy Toros og trenes av Per Rustad. På syv starter i år har det blitt fire seirer for 4-åringen.

- Speedy Toros var knallgod da han vant fra dødens sist. Han står fint til spormessig og er rask fra start. Jeg tror vi får teten, og synes det ser ut som en meget fin vinnersjanse igjen, sier kusk Olav Mikkelborg som også har vinnersjanse med Smedanne (V65-2), Solberg Gurin (V65-4) og Obrigada (V65-5).

- Smedanne står spennende til denne gangen. Hun var bra sist og avsluttet fort etter å ha blitt hindret. Hun er best når hun er med der fremme direkte. Hun har utviklet seg flott, og kan mye. Hun kan vinne på en god dag, sier Olav Mikkelborg.

- Avsluttet enormt fort

- Solberg Gurin
har fått en ny vår i en alder av 12 år. Han holder toppform, og har stor fordel av autostart. Han avsluttet enormt fort sist. Han møter noen bra, men han må tidlig på bongen. Han er god nok til å vinne, og holder hysterisk form om dagen.

- Obrigada var bra sist, og jeg var godt fornøyd med henne. Hun er litt hardt meldt her grunnlagsmessig, men formen er i anmarsj. Hun står fint til, og jeg ser ikke bort fra at hun kan forsvare sporet. Hun skal vurderes på fire-fem hester, og jeg tror på en plass blant de tre fremste med klaff.

- Du kusker C.C. Coctail (V65-1), Kundun (V65-6) og Hvindkula (8.løp) også. Sjansene?

- C.C. Coctail har ikke vært helt i slag, og har slitt litt med forkjølelse og diverse småtterier. Han gikk med for tung balanse sist, derav galoppen. Han er på rett vei, men jeg tror vi kjører om en best mulig premie her.

- Kundun feilet sist i en trang situasjon. Han holder fin form. Han er ikke noe dårligere enn disse hestene kapasitetsmessig, men han er avhengig av å få løpet sitt med rygger og bra tempo underveis. Med klaff kan han være trippelaktuell.

- Hvindkula travet egentlig et ganske bra løp sist. Hun er rask, men har ikke fordel av distansen. Hun er avhengig av hundre prosent klaff, og er en gardering litt ute. Rekker trolig til en brukbar premie, ikke noe mer, avslutter kusk Olav Mikkelborg.

Fine Mehla-sjanser
Asbjørn Mehla kusker med fin kjørehånd. Onsdag har han vinnersjanse med Zevs (V65-4) og Wera Laylock (V65-5).

- Zevs har hatt en liten pause. Han hadde litt problemer med halsen sist. Han kommer ut på en 2100 meter, det er ingen fordel for ham, men han takler mellomdistanse på en god dag. Jeg synes ikke han er noen banker eller klar favoritt på full distanse, og han støter på noen veldig gode. Men han skal tidlig på bongen, råder Asbjørn Mehla.

- Wera Laylock var solid nest sist, mens hun måtte gå på for lang speed sist i NM. Hun var så der sist. Jeg måtte gå litt tidlig, og jeg synes hun bremset litt på slutten. Hun holder egentlig hyggelig form. Får hun gå med litt i rygger kan hun være aktuell på en gardering, men ikke noe mer. Hun er litt vanskelig å få først over mål, forklarer Asbjørn Mehla.

Mediaas Odin (8. løp) var fryktelig dårlig sist, og meget bra nest sist. Han svinger en del i prestasjonene. Det er som alltid et outsiderpreg over ham. På sitt beste rekker han langt. Han er en trippelkandidat, sier Asbjørn Mehla.


- Spurtet forrykende
Steinar Hammersborg varsler for en hest han kjørte sist i V65-1. Hesten er i skrivende stund et femtevalg i spillet, og kan ryste bongene i V65-1.

- Mountain Victory kom løs litt for sent til å vinne sist. Men han spurtet forrykende da åpningen først kom, og ble toer. Han travet et veldig bra løp. Med det rette løpet avslutter han fort, og jeg synes han har en sjanse til å kjempe helt i toppen, sier Steinar Hammersborg som ikke selv kusker Mountain Victory denne gang. Det gjør Lars Anvar Kolle.

Steinar Hammersborg kjører egentrente Cred Aristo i samme løp.

- Cred Aristo gikk bra på Biri sist. Han henter seg nok en god premie.