- Hadde stoppet Keane om det ikke var så vått

Norges stopperpar om Irlands mål.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Irland 1-1.

Robbie Keane sendte Irland i ledelsen på Ullevaal etter en knapp halvtime, men må nok takke Norges kaptein Brede Hangeland for halve jobben.

Hangelands forsøk på å legge ballen ned til Martin Andresen ble litt for slapt, Damien Duff snappet, og sendte Robbie Keane fossende gjennom.

- Martin kunne kanskje tatt den, men jeg ropte at jeg hadde den. Det er en feil, og det er sjelden jeg gjør sånne, sier Hangeland.

Én skled, én tok ikke sjansen

Stoppermakker Tore Reginiussen var først på stedet da Keane vendte opp inne i Norges sekstenmeter, men han suste forbi på det våte underlaget da Liverpool-spissen dro skuddfinta.

- Jeg tror nok jeg hadde tatt ham om det ikke hadde vært så vått, men jeg sklir litt akkurat i det han vender der, sier Reginiussen til Dagbladet.no.

Skuddfinta Keane måtte dra ga imidlertid Brede Hangeland tid til å komme seg hjem for å rette opp feilen sin, men kapteinen ble litt passiv, og lot spissen avslutte mellom beina på Rune Allmenning Jarstein.

SCORINGEN: Robbie Keane (t.h.) har lurt unna Tore Reginiussen (nummer to fra venstre) og setter ballen under Rune A. Jarstein før Brede Hangeland (nr. 5) rekker å blokkere ham. Foto: Eirik Helland Urke
SCORINGEN: Robbie Keane (t.h.) har lurt unna Tore Reginiussen (nummer to fra venstre) og setter ballen under Rune A. Jarstein før Brede Hangeland (nr. 5) rekker å blokkere ham. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Hangeland innrømmer at han kanskje burde ha kastet seg ned i beina på spissen, men etter å ha sett Reginiussen gli ut mot dødlinja ble han litt forsiktig.

- Det så ut som han skulle dra en ny skuddfinte der, og hvis du sklir er du helt utspilt, sier Hangeland til Dagbladet.no.

- Det er lett å si nå i ettertid, men jeg skulle nok ha prøvd å sette inn en takling, sier han.

Imponert av Keane

Robbie Keane viste seg fram ved scoringen, og også da han lekte litt karusell med Daniel Fredheim Holm inne i feltet i første omgang, men ellers var spissen relativt anonym.

Norges stopperpar innrømmer likevel at det er en utfordring å møte Liverpools storkjøp.

- Han er en veldig god spiller. Han ligger og lurer bak ryggen hele tida, men i 2. omgang synes jeg vi har full kontroll, sier Tore Reginiussen til Dagbladet.no.

Brede Hangeland rakk ikke å spille mot Keane i Premier League i fjor, men også han lot seg imponere i kveld.

- Hadde stoppet Keane om det ikke var så vått

- Du ser jo hvorfor Liverpool kjøpte ham for 200 millioner. Men bortsett fra på målet synes jeg vi har kontroll, sier Fulham-klippen til Dagbladet.no.

Keane gir regnet skylda

At det norske forsvaret, som Tore Reginiussen påpeker, gjorde Robbie Keane nærmest usynlig i andre omgang, mener spissen selv har mest å gjøre med regnet i Oslo.

- I første omgang var vi veldig bra, og vi ville ha fått opp farta også i andre om ikke banen hadde ødelagt, sier Keane.

- 2.omgang er det bare å glemme, sier 200-millionersmannen.

FORVILELSEN: Brede Hangeland og Tore Reginiussen står utspilte igjen mens Keane feirer scoringen.