- Hadde straffet Riise

Det var feil å bare straffe John Carew og la John Arne Riise bli værende i landslagstroppen, mener Trond Sollied.

ULLEVAAL/FORNEBU (Dagbladet): Sollied hadde ilagt også John Arne Riise karantene etter krangelen og slagsmålet mandag

Etter samtaler med fotballpresident Per Ravn Omdal bekreftet Trond Sollied i gårsdagens Dagbladet at han kan tenke seg å ta over landslagssjefsjobben etter Nils Johan Semb - om han får tilbudet. Men bare om han får lov til å dele landslagsjobben med jobben som Brugge-sjef. I går ble han oppdatert på krangelen som endte med at John Carew slo til John Arne Riise. Sollied hadde straffet John Arne Riise også.

- Det er jo to mann dette gjelder og som har gjort dette. Jeg hadde et ganske likt tilfelle som trener, og da ila jeg begge spillerne karantene. Den ene fikk fire kampers karantene, og den andre fikk én kamps karantene, sier Trond Sollied til Dagbladet.

Han synes reaksjonen framstår som urettferdig.

- Begge er med på det. Slik dette har blitt nå, blir også kampforberedelsene for den andre dårlige.

- Du mener altså at Riise ikke burde fått spille mot Portugal?

- Ja.

Kunne unngått slag

Sollied ser ikke på krangelen og slagvekslingen som den helt store skandalen.

- Det er helt normalt i alle klubber. Det er mer unormalt at det fortsetter etter at man er ferdig på treningsfeltet, men det hender, det også, og jeg har selv opplevd det, sier han.

Sollied mener at Nils Johan Semb eller andre i støtteapparatet kunne unngått hele episoden om de hadde grepet inn mens spillerne fortsatt var på banen.

- Man bør gripe inn så fort som mulig, og få det vekk.

Åge Hareide fikk ikke lov til å bli landslagssjef fordi Rosenborg nektet Omdal å snakke med ham. Hareide er enig med Sollied i at hele saken burde vært unngått.

- Om en trener ser det som skjer, bør han sørge for at det blir oppgjort der og da. Det pleier jeg å gjøre. Man får roet ned ute på banen, og blir ferdig med det der og da, sier RBK-treneren.

Hareide mener at både Fotballforbundet og pressen gjør saken til mer enn den er.

- Jeg synes dette er overdramatisert, og pressen hjelper til voldsomt, sier han.

John Arne Riise innrømmer at han bevisst valgte å provoserte John Carew med å spytte da den verbale krangelen utartet helt på slutten av treninga i Drammen mandag.

Spyttet for å provosere

- Til slutt gikk det for langt, og jeg begynte å irritere ham med den spyttinga. Jeg spyttet ikke på ham, men jeg skjønte han ble irritert, og det var derfor jeg gjorde det. Må bare innrømme at jeg gjorde det for å provosere, men at det skulle gå langt, det trodde vi ikke, sier Riise.

I går utelukket ikke Nils Johan Semb at det blir ytterligere konsekvenser for John Carew når Fotballforbundet vurderer saken videre etter kveldens kamp mot Portugal. Men NFFs toppfotballsjef Tore Krogstad utelukker at det kan bli nye reaksjoner mot John Arne Riise.

- John Arne Riise har fått en muntlig irettesettelse, og ut fra det vi vet om saken blir det ikke andre reaksjoner mot ham, sier Krogstad.

UENIG MED SEMB:</B> Trond SOllied er uenig med Nils Johan Semb, som bare ga John Carew straff etter klinsjen med John Arne Risse mandag.
HOVEN: John Arne Riise var hoven i kjeven i går etter å ha blitt slått av John Carew etter mandagens trening. Her sammen med landslagssjef Nils Johan Semb og assistenttrener Harald Aabrek på Ullevål.