SJOKKERTE: Kevin McCauley stilte på svært kort varsel og skaffet sin åtte år yngre motstander Jamie Carley alvorlig trøbbel. Foto: NTB Scanpix
SJOKKERTE: Kevin McCauley stilte på svært kort varsel og skaffet sin åtte år yngre motstander Jamie Carley alvorlig trøbbel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kevin McCauley, proffboksingens fotsoldat.

Hadde tapt 154 kamper og 19 ganger på rad. Så fikk han beskjed om å stille i ringen umiddelbart

Den yngre motstanderen som var på vei opp smilte fornøyd.

(Dagbladet): Kevin McCauley (38) elsker boksing.

Han har gått 180 proffkamper. Han har bokset 840 runder i sitt yrke. I 2520 minutter har han slått og blitt slått.

McCauley bokser ikke for store penger. Han får noen tusenlapper og er fornøyd med det.

Proffboksing er et yrke, også for en som ikke vinner så ofte. Men som derimot bokser ofte.

I snitt er McCauley i ringen oftere enn en gang i uka. Hittil i 2017 har han bokset 26 kamper.

154 tap

154 ganger har han tapt sine kamper. Han er blitt knocket ut elleve ganger. Bare 13 ganger er hans arm blitt hevet av dommeren.

Kevin McCauley hadde tapt 19 kamper på rad. Men lei av boksing blir han aldri.

DEN SATT: Jamie Carley forsto at han fikk mer problemer enn han trodde på forhånd. Mot slutten av den fjerde runden traff han godt. Men det var ikke nok. Fotsoldaten Kevin McCauley vant en sjelden kamp. Foto: NTB Scanpix
DEN SATT: Jamie Carley forsto at han fikk mer problemer enn han trodde på forhånd. Mot slutten av den fjerde runden traff han godt. Men det var ikke nok. Fotsoldaten Kevin McCauley vant en sjelden kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

13. oktober var det ikke meningen at han skulle bokse selv.

Men så dukket ikke motstanderen til super-lettvekteren Jamie Carley opp i et stevne i Wembley Arena.

- Carley sto oppført med motstander helt til det var en halv time igjen før kampen skulle i gang. Men så må det ha skjedd noe. Kanskje var det en skade, sier Thomas Hansvoll til Dagbladet.

Den tidligere norske mesterbokseren er TV-kommentator og var på jobb i hallen denne kvelden.

Kevin McCauley ble spurt om han kunne steppe inn. Han behøvde ikke mange sekundene på å tenke seg om.

EX-BOKSER: Thomas Hansvoll, tidligere norsk mesterbokser har selv møtt en såkalt journyman som ga ham trøbbel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EX-BOKSER: Thomas Hansvoll, tidligere norsk mesterbokser har selv møtt en såkalt journyman som ga ham trøbbel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det har hendt flere ganger før at boksere er hentet fra tilskuerplass. Jeg vet ikke om det skjedde her, eller om han fikk en telefon. McCauley har helsepapirene sine i orden. Det er lenge siden han tapte på en knockout. Det tar det britiske bokseforbundet hensyn til. En slik bokser kan steppe inn direkte, forteller Thomas Hansvoll.

Han sier at denne typen boksere er verdifulle.

- De holder et stevne i gang når en bokser melder forfall, sier han.

I Norge også

Dette har skjedd i Norge også, seinest på det siste stevnet til Cecilia Brækhus i Stokke 21. oktober.

Den norske bokseren Anders Eggan hadde mistet sin motstander. Britiske Lewis Van Poetch sa ja på to dagers varsel. Om han kunne komme til Norge for å bokse. Da hadde han vært i ringen de to siste lørdagskveldene. Van Poetch har også boksing som sin store lidenskap. Han kom til Vestfold og viste en tatovert ryggtavle med to svære boksehansker. Briten kom og tapte. Men var like blid etterpå. Det ble britens 53. tap på 60 kamper.

Fikk uventet trøbbel

Thomas Hansvoll forteller at han også møtte en såkalt «journeyman» i sin karriere. En som reiser rundt og bokser ofte. Og som ikke har noen imponerende rekordliste. Snarere tvert i mot.

Men Hansvoll forteller følgende:

- Jeg møtte også en skikkelig «journeyman» for 17 år siden i England. En som tok kampen på strak arm. Jeg tenkte at dette ville bli latterlig lett. Tony Booth hadde bokset 166 kamper, og han hadde tapt 105 av dem. Han hadde vunnet 52 og bokset ni kamper uavgjort. Det virket ikke imponerende. Men det ble ikke lett i det hele tatt. Jeg måtte virkelig slite for å hale i land en poengseier.

Hansvoll har respekt for en «journeyman».

- Ja, virkelig. De er dyktige håndverkere som kan faget. Det betyr ikke så mye for dem om kampen ender med tap. Det kommer en ny om kort tid. Men de gjør sitt ytterste. De leverer i ringen hver gang, sier Thomas Hansvoll.

Jamie Carley mente tydeligvis at det var greit at han skulle møte erstatteren Kevin McCauley. Mest sannsynlig kjente han til den heller dårlige rekorden til 38-åringen.

Han hadde selv funnet fire kamper og tapt en. De to siste kampene hadde han vunnet på teknisk knockout og på poeng. Han var på vei opp. McCauley bokser normalt i super weltervekt, omtrent tre kilo over Carley.

Likevel mente nok åtte år yngre Carley temmelig sikkert at dette skulle gå greit.

Men slik skulle det ikke gå.

I videoen under vises avslutningen og det uventede utfallet av kampen.

McCauley skapte alvorlig trøbbel for den fremadstormende bokseren.

Jamie Carley tok den kampen han definitivt ikke skulle ha tatt.