FÅR STRYK: Egil Drillo Olsen og landslaget får stryk av Kjetil Rekdal etter å ha tapt 1-4 mot Wales. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FÅR STRYK: Egil Drillo Olsen og landslaget får stryk av Kjetil Rekdal etter å ha tapt 1-4 mot Wales. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Hadde tapt med ti hadde vi spilt slik mot Holland

Rekdal slakter landslaget og Drillo etter 4-1.

(Dagbladet): • Wales - Norge 4-1

Norge ble til tider rundspilt av et friskt Wales-lag, og tapte fullt fortjent etter scoringer av Gareth Bale, Craig Bellamy og Sam Vokes (to mål).

Det var første gang under Egil Drillo Olsen at Norge slipper inn 4 mål, og andre gang at Norge taper med tre. Drillo mente likevel etter kampen at prestasjon var brukbar.

- Prestasjonen er faktisk ganske brukbar. 4-1 høres helt jævlig ut, men vi kan trøste oss med at prestasjonen var bedre enn resultatet, sa han.

Den analysen var ikke Aalesund-trener Kjetil Rekdal enig i. Han slaktet Norges innsats i Cardiff under TV 2 Sportens sending etter kampen.

- Det er helt latterlig, sa Rekdal etter å ha hørt intervjuet med Egil Drillo Olsen.

- Hadde tapt 10-0 - Vi møter Wales, og det er ingen en toppnasjon. Hadde vi møtt Holland og spilt slik vi gjorde i dag, hadde vi tapt med ti. Det sier en del, sa Rekdal før han fortsatte:

- Det blir bedre etter 2-0, ja, men det spørs jo også litt hva en forventer. Hvis vi har ambisjoner om å henge med blir vi avlsørt på en del ting i dag.

SLAKTER LANDSLAGET: Kjetil Rekdal var lite imponert over det landslaget viste mot Wales.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
SLAKTER LANDSLAGET: Kjetil Rekdal var lite imponert over det landslaget viste mot Wales. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Dessuten må en spørre seg om Wales hadde lyst til å score mer. De ledet 2-0 og lå bare å kontrollerte kampen.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er enig i Rekdals analyse.

- Hvis det skal være slik at vi sier at dette er en ok prestasjon, så er det som Kjetil sier «hva er det vi forventer av det norske landslaget»? For hvis dette er hva en forventer må vi slutte å si at vi skal komme til mesterskap, sa «Mini» inn.

Byttet til 4-4-2 Drillos bytte fra sin vante 4-5-1 til 4-4-2 fikk mye oppmerksomhet før kampen, men allerede etter 14. minutter la Drillo om til 4-5-1.

- For min del blir kampen egentlig bortkasta, for det var snakk om å prøve 4-4-2, gi det tid og prøve å utvikle ting, men så kaster man det vekk etter 14 minutter. Man må prøve det i lenger tid for å lykkes med det senere istedenfor å bare kaste det over bord slik vi har gjort i andre kamper også, sa Aalesund-treneren.

Mohammed Abdellaoue ble liggende igjen på topp som enslig spiss, mens Huseklepp ble flyttet over til høyrekanten. De fikk med det ikke vist frem at de kunne spille på topp sammen.

- Det er vanskelig å vise seg fram på ti minutter, sa Moa ifølge NTB.

- Etter den dårlige starten var det tilbake til det trygge og 4-5-1. I dag var ikke prestasjonen god nok, selv om 4-1 er litt mye, sa Moa

SLAPP INN FIRE: Brede Hangeland og John Arne Riise slapp inn fire mål mot Cardiff. Foto: Erlend Aas / Scanpix
SLAPP INN FIRE: Brede Hangeland og John Arne Riise slapp inn fire mål mot Cardiff. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer