<strong>SÅ NÆR:</strong> Alexander Kristoff (t.h.) gjorde alt riktig under VM-fellesstarten i Bergen, men ble slått med noen få centimeter av den slovakiske luringen Peter Sagan. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
SÅ NÆR: Alexander Kristoff (t.h.) gjorde alt riktig under VM-fellesstarten i Bergen, men ble slått med noen få centimeter av den slovakiske luringen Peter Sagan. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Alexander Kristoff nominert til Folkets idrettspris

- Hadde toppet alt om jeg tok VM-gull på hjemmebane

Peter Sagan satte en stopper for drømmen om gull på hjemmebane, men Alexander Kristoff ble historisk med VM-sølv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Synes du Alexander Kristoff fortjener å bli årets idrettsnavn? Gi din stemme nederst i saken.

Det var en uke med folkefest som ventet verdens beste syklister da de inntok Bergen i september. Publikum strømmet til Sykkel-VM og skapte en fantastisk ramme, enten det gjaldt tempoen opp til Fløyen eller i det som ble kjent som "Laksebakken" på Landås.

På forhånd av det avsluttende landeveisrittet var det håp om at de norske syklistene kunne krone uka med et VM-gull på hjemmebane. Mange regnet Edvald Boasson Hagen som det største norske håpet. Rundt 200 000 mennesker var rapportert rundt løypa

Spurtslått av Sagan

Da 267 kilometer var kjørt satt ikke lenger Boasson Hagen med, men i fronten av feltet, i perfekt posisjon, satt Alexander Kristoff. 300 meter før mållinjen satte han i gang spurten.

Dessverre for Kristoff var det Peter Sagan han hadde på hjul. Slovaken, den dobbelt regjerende verdensmesteren, fikk kastet sykkelen sin et par centimeter foran Kristoff på mållinja. Da hadde Kristoff utliknet farten og var på vei opp på siden igjen.

<strong><b><b>
   FOLKETS IDRETTSPRIS</b>:</strong> </b>Stem på din favoritt nederst i saken. Foto: Dagbladet
FOLKETS IDRETTSPRIS: Stem på din favoritt nederst i saken. Foto: Dagbladet Vis mer

– Jeg er bitter fordi jeg ikke klarte det. Jeg hadde alle muligheter til å klare det. Spurten satt bra, men Sagan var enda bedre. Sagan i slike løyper er nesten umulig å slå. Jeg håpte det ikke var han som var på hjulet mitt, sa Kristoff til Dagbladet.

CV

Alexander Kristoff
Født:
5. juli 1987
Tidligere meritter: To etappeseire i Tour de France 2014, Flandern rundt 2015, Milano - San Remo 2014, OL-bronse 2012
Nominert for: VM-sølv og EM-gull

– Det er stort. Edvald har et VM-sølv og nå har jeg det også. Det er bare Thor som topper oss. Jeg skulle gjerne hatt det gullet jeg også. Det hadde toppet alt om jeg ble verdensmester på hjemmebane, sa den norske sølvvinneren.

Historisk

Selv om det ikke ble det VM-gullet Kristoff ønsket seg, ble han likevel historisk denne sesongen. I Herning i Danmark tidligere på høsten spurtslo han italienske Elia Viviani og tok EM-tittelen.

Med OL-bronse fra før er nordmannen den eneste syklisten med medalje fra OL, VM og EM.

– Det er kult at jeg har noe historisk, i hvert fall, sa Alexander Kristoff til Dagbladet etter VM-sølvet.

På lagnivå var det en mer turbulent sesong for Kristoff. I vårklassikerne leverte han godt, en fjerde og femteplass i Milano–San Remo og Flandern rundt, er solid.

Til Tour de France fikk han ikke med seg sin trofaste spurtopptrekker Michael Mørkøv. Det ble bare nesten i verdens største sykkelritt, Kristoff fikk med seg en andreplass fra Frankrike. Etter rittet ble det klart at Kristoff bytter mannskap. Neste sesong er det Team UAE som er arbeidsgiver.

Tidligere vinnere

1990: Johann Olav Koss
1991: Johann Olav Koss
1992: Vegard Ulvang
1993: Drillos
1994: Johann Olav Koss
1995: Bjørn Dæhlie
1996: Vebjørn Rodal
1997: Rosenborg
1998: Drillos
1999: Håndballjentene
2000: Knut Holmann
2001: John Arne Riise
2002: Petter Solberg
2003: Petter Solberg
2004: Andreas Thorkildsen
2005: Thor Hushovd
2006: Ole Einar Bjørndalen
2007: Aksel Lund Svindal
2008: Håndballjentene
2009: Magnus Carlsen
2010: Thor Hushovd
2011: Cecilia Brækhus
2012: Magnus Carlsen
2013: Magnus Carlsen
2014: Magnus Carlsen
2015: Petter Northug jr.
2016: Magnus Carlsen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer