TREKKER SEG: Den australske Sky-rytteren Richie Porte hadde tro på seier i Giro d'Italia i år, men det blir det ikke. Mandag trakk han seg fra rittet.

Han gikk i asfalten i en voldsom velt tre kilometer før mål på den 13. etappen fredag.  Foto:  EPA/DANIEL DAL ZENNARO/NTB Scanpix
TREKKER SEG: Den australske Sky-rytteren Richie Porte hadde tro på seier i Giro d'Italia i år, men det blir det ikke. Mandag trakk han seg fra rittet. Han gikk i asfalten i en voldsom velt tre kilometer før mål på den 13. etappen fredag. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/NTB ScanpixVis mer

Hadde tro på seier i går, trakk seg fra rittet i dag

Sky-rytter Richie Porte i Giro d'Italia.

Den australske Sky-rytteren Richie Porte hadde tro på seier i Giro d'Italia i år, men det blir det ikke. Mandag trakk han seg fra rittet.

Han gikk i asfalten i en voldsom velt tre kilometer før mål på den 13. etappen fredag. Ved siden av at han pådro seg skader i både hoften og kneet, tapte han et minutt til Alberto Contador og de beste i sammendraget.

Han forsøkte å fortsette rittet, men innså etter søndagens etappe at det var nytteløst.

- Jeg fikk en skikkelig smell i velten. Derfor kjørte jeg lørdagens tempoetappe og søndagens fellesstart i fjellene med store smerter. Selvsagt ville jeg gjerne fortsette, for å nå mine mål, men nå har legene i laget mitt rådet meg til å stå av, sa Porte mandag.

Han ble slått med fire minutter på tempoetappen, og søndag kom han til mål 27 minutter bak teten. Det var da han forsto at det ikke var noen vits i å kjøre videre.

Australieren fikk også en tidsstraff på to minutter for å ha mottatt et hjul fra en rytter på et annet lag tidligere i etapperittet, så det er helt klart at Giroen i år ikke har gått Richie Portes vei.

- Det er Giroen som har vært hovedmålet mitt i år. Jeg har jobbet veldig hardt for å gjøre det bra her. Derfor er det utrolig surt og bittert at jeg har vært utsatt for så mange uhell. Jeg har pådratt meg både punkteringer og tidsstraff, men årsaken til at jeg må gi meg er uhellet og velten fredag, understreket Porte.

Mandag er det hviledag i Giroen, mens den 16. etappen kjøres tirsdag. Sky, som har mistet kapteinen sin, kommer til å kjøre for Leopold König nå. Han ligger på femteplassen i sammendraget før de siste etappene skal kjøres. Rittet avsluttes i Milano søndag.

(NTB)