Vant - men Carrick slaktes:

- Hadde vært flau

Første kamp uten Ole Gunnar Solskjær endte med 2-0-seier for Manchester United. Midlertidig manager, Michael Carrick, fikk suksess på direkten, men slaktes av tidligere lagkamerat Paul Scholes.

SEIER: Michael Carrick (t.h.). Foto: NTB
SEIER: Michael Carrick (t.h.). Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Villarreal - Manchester United 0-2 (0-0)

En ny hverdag har startet i Manchester United uten Ole Gunnar Solskjær.

To døgn etter at han fikk sparken, møtte laget Villarreal på El Madrigal i kveld. Det endte med 2-0-seier etter scoringer av Cristiano Ronaldo og Jadon Sancho i løpet av de siste 13 minuttene.

På sidelinja var Solskjær erstattet av midlertidig trener, Michael Carrick. 40-åringen ledet United i en strøken klubbdress, og virket komfortabel i rollen som lagets toppmann.

Det endte med avansement fra gruppespillet i Champions League.

JUBLER: Cristiano Ronaldo jubler med lagkameratene. Foto: NTB
JUBLER: Cristiano Ronaldo jubler med lagkameratene. Foto: NTB Vis mer

Like imponert er ikke tidligere United-spiller Paul Scholes, noe han ga uttrykk for før kampen. Den nåværende fotballeksperten kom med et voldsomt angrep på det gjenværende trenerteamet i klubben:

- Jeg hadde nesten vært flau over å være en del av staben nå. Etter det som skjedde med Ole, burde alle ha gått. Enten ved at de ble sparket, eller gikk frivillig, fordi de var en del av Oles team, sier Scholes til BT Sport.

EKSPERT PÅ BT SPORT: Paul Scholes. Foto: NTB
EKSPERT PÅ BT SPORT: Paul Scholes. Foto: NTB Vis mer

Personene han sikter til er Michael Carrick, Kieran McKenna og Mike Phelan.

- Ole stolte på at de forberedte seg hver uke. De har sviktet klubben og spillerne like mye som Ole har gjort. De må også ta ansvaret for prestasjonene på banen, så hva kommer til å endre seg? En ny manager burde vært på plass nå, sier Scholes.

- Dette er alle venner og flotte folk. Men hvis jeg var dem, ville jeg følt skyld ved fortsatt å være i klubben etter at Ole stolte på dem.

Carrick har ikke rukket å svare på kritikken, men har foreløpig snakket med sin første seier på banen. Det startet tungt, men endte med overbevisende 2-0.

KOBLES TIL UNITED: Ernesto Valverde. Foto: NTB
KOBLES TIL UNITED: Ernesto Valverde. Foto: NTB Vis mer

Spørsmålet er hvor lenge Carrick blir i rollen.

Flere engelske medier melder i kveld at Manchester United har kontaktet tidligere Barcelona-trener Ernesto Valverde (57). Det snakkes om at han kan overta som midlertidig trener for Carrick.

Førstevalget skal fortsatt være Mauricio Pochettino, men han har kontrakt med Paris Saint-Germain fram til 2023.

David de Gea reddet Manchester United flere ganger med fantomredninger på El Madrigal i kveld.

Den store nyheten før kampen var at Bruno Fernandes ble vraket fra startoppstillingen. Han kom inn for Marcus Rashford i det 66. minutt.

TRIUMF: Michael Carrick i aksjon på sidelinja på El Madrigal. Foto: NTB
TRIUMF: Michael Carrick i aksjon på sidelinja på El Madrigal. Foto: NTB Vis mer

I løpet av denne tida snudde Manchester United kampen.

Cristiano Ronaldo utnyttet en forsvarstabbe og lobbet ballen i mål i det 77. minutt. Rett før slutt økte Jadon Sancho til 2-0. Det var en etterlengtet scoring for sommerens rådyre signering.

Dermed har laget festet grepet i gruppa og er videre i Champions League.

- Vi kom hit for å vinne, og jeg hadde troen. Det var en tøff kamp. Jeg tror de fleste ikke ser hvor gode de er. Jeg er glad for hvordan det endte, sier Carrick til BT Sport.

- Vi måtte vise karakter og jobbe mye. Innbytterne utgjorde en stor forskjell mot slutten. Jeg føler at seieren var for Ole (Solskjær).

Søndag venter Chelsea på Stamford Bridge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer