HAR SKAPT RO I REKKENE:  Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
HAR SKAPT RO I REKKENE: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

- Hadde vært fordel oss hvis det fortsatt ulmet i Vålerenga

Sier cupmotstander.

(Dagbladet): Etter noen turbulente dager har Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (47) klart å skape ro i rekkene. Lufta mellom ham og kaptein Christian Grindheim (32) er renset. Onsdag venter 2.-divisjonslaget Vidar i fjerde runde i cupen.

Alt annet enn Vålerenga-seier vil ramme Fotball-Norge som et tordenskrall. Det erkjenner også Vidar-trener Gaute Johannessen overfor Dagbladet.

- Hadde det fortsatt ulmet i Vålerenga, ville det vært fordel oss. Men nå er det stikk motsatt, sier Johannessen til Dagbladet.

- Nå vil vel Grindheim vise for hele Norge at han er en god fotballspiller.

Tøffe tilbakemeldinger Rekdal og Grindheim skal ha gitt hverandre tøffe tilbakemeldinger om tingenes tilstand i klubben. Dette førte til at Grindheim ble satt ut av troppen mot Strømsgodset i helga. Mandag hadde de to et oppklarende møte.

Nå skal Vidar få kjørt seg.

- Vi skal gjøre en god prestasjon, sier veteranen Kjetil Wæhler til vif.no.

Vidar ligger på fjerdeplass i 2. divisjon, avdeling tre. Gutta fra Stavanger flyr til Oslo på kampdagen og hjem igjen samme kveld.

- Jeg ser ikke for meg at vi kommer til å dominere kampen og smeller inn åtte mål. På Ullevaal skal det være forskjell på et lag fra Tippeligaen og 2. divisjon. Nå har vi kommet så langt i cupen at alle lag tar det alvorlig. Vi kan ikke regne med at de undervurderer oss, sier Vidar-treneren til Dagbladet.

Samlet - Nå vil Vålerenga gå ut og vise at klubben står samlet. Det gjør det ikke enklere for oss, påpeker Gaute Johannessen.

Treneren forteller at Vidar møtte Vålerenga i cupen også for 16 år siden. Den gangen ble det 6-0-tap, med Brede Hangeland på laget.

TILBAKE I TROPPEN:  Christian Grindheim. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TILBAKE I TROPPEN: Christian Grindheim. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Men slaget er ikke tapt - på forhånd:

- Dette er en kjekk bonus for spillerne. Dette er gutter som går på skole og tar eksamen. Vi reiser til Oslo i 12-tida og spiser på Lillestrøm. Deretter kjører vi til Ullevaal. Etter kampen drar vi hjem igjen, forteller Johannessen.

- Jeg håper at når gutta sitter på gamlehjem så vil de snakke om fjerde runde i cupen i 2016.

Søker god opplevelse I Vålerenga later det til at Kjetil Rekdal har fått den reaksjonen han ønsket seg ved å sette ut kaptein Grindheim. Spekulasjoner gikk ut på spilleropprør, men Rekdal reagerte lynhurtig. Budskapet til helten fra Brasil-kampen i 1998 var ikke til å ta feil av:

- I Vålerenga er det ikke spillerne som avsetter trenere!

- Det er ikke til å stikke under en stol at det hadde vært OK med noen gode opplevelser. For oss er kampen i morgen utrolig viktig, sier assistenttrener Morten Tandberg til vif.no.

- Vi møter et godt 2.-divisjonslag, og forbereder oss som om det skulle vært en tippeligakamp. Vi har stor respekt for dem, og gleder oss veldig.