- Hadde vært godt å være ferdig med saken

Men Morgan tar ny fight om han må.

(Dagbladet.no): Morgan Andersen er sammen med Lyn AS saksøkt for 170 millioner kroner av Chelsea. Beløpet er det Chelsea betalte for John Obi Mikel i forliket etter kontraktstriden mellom Lyn, Chelsea og Manchester United.

- Det hadde selvsagt vært godt å være ferdig med saken. Men må vi fighte noen runder til, så må vi det, sier Morgan Andersen til Dagbladet.no.

Han understreker at han ikke lenger kan svare på vegne av Lyn. Selv mener han ikke at han bør være noen part av saken.

- Jeg mener at jeg ikke har akseptert noe verneting i England. Jeg har Norge som verneting, og føler derfor ikke at jeg er noen del av søksmålet, sier Andersen.

Ikke nytt for Chelsea

Han mener også at han ikke er part i den forliksavtalen som ble inngått. Han mener heller ikke at dommen mot ham i Oslo tingrett, der han ble dømt til ett års betinget fengsel, bør forandre forliksavtalen.

- Jeg var anmeldt og under etterforskning på det tidspunktet. Forliksavtalen omtaler dette forholdet, så sånn sett er ikke det noe nytt for Chelsea.

Selv om han ikke ventet å bli saksøkt av den engelske storklubben, lar ikke Morgan seg sjokkere.

- IKKE PART: Morgan Andersen mener han ikke er part i forliksavtalen om John Obi Mikels overgang. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
- IKKE PART: Morgan Andersen mener han ikke er part i forliksavtalen om John Obi Mikels overgang. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke gått og ventet på det. Men det er lenge siden i livet jeg sluttet å bli overrasket. I den grad det er overraskende, er det i den grad Chelsea mener at den avtalen de har inngått er ugyldig.

Hadde gyldig avtale 

Uansett mener Morgan at dommen mot ham er irrelevant.

- Både retten i min sak og myndighetene seinere, da de vurderte å forfølge saken overfor Lyn, mente at Mikel hadde en gyldig avtale med Lyn fra 2004. Sånn sett var han uansett Lyns spiller, og Lyn ville hatt rett til overgangspenger uansett hvilken klubb i verden han gikk til. Jeg ser ikke at min sak forandrer det. Det er ingen som har fastslått at min avtale med Mikel fra 14. september 2004 var ugyldig, sier Andersen.

Morgan Andersen er nå sportsdirektør i ishockeyklubben Stjernen, men frykter ikke at belastningen skal gå ut over den nye jobben hans:

- Jeg har levd med en svær belastning i mange år nå, så i så måte har jeg lært meg å takle det.

- Hadde vært godt å være ferdig med saken