- Hadde vært gøy å være glad

Bjørn Einar Romøren jublet ikke over sesongbeste i går. Andreplassen var bare rett og rimelig.

- Ikke misforstå, jeg er fornøyd, men bare ikke spesielt glad. Dette var mer en lettelse enn en glede. Det har vært så mye «dritt» den siste tida. Jeg føler hoppingen har vært bra, men har bare fått dårlige plasseringer, sier Romøren til Dagbladet.

Han har som mål å bli blant de 15 beste i hvert renn, og være inne blant de ti beste i verdenscupen. I Hoppuka ble han nummer 17, 19, 14 og 15.

- Jeg var veldig fornøyd med mine to hopp i åpningsrennet, men endte langt ned på lista. I Garmisch ble jeg nummer tre i kvaliken, men fikk bare 19. plass i rennet. Hadde det ikke vært for Sigurd, hadde det nok kommet en god del kraftsalver i ren frustrasjon, forteller han.

- Fin fyr

For han synes det er veldig morsomt at kameraten vant Hoppuka.

- Sigurd er en veldig fin fyr, jeg liker å sitte sammen med ham og snakke om hva som helst. Det er godt å ha slike personer rundt seg.

Lørdag ble Romøren nummer 38, og kvalifiserte seg ikke engang til finaleomgangen i Liberec. I går var han Norges beste på plassen bak finske Janne Ahonen.

- Jeg vil mye heller få to niendeplasser enn å bli nummer 38 og 2. Flere har kalt meg den mest stabilt ustabile hopperen i verdenscupen, og det er noe jeg må gjøre noe med. For på mitt beste vet jeg at jeg er blant de fire, fem beste i verden, og blir jeg stabil, kan jeg være med i verdenscuptoppen.

Ringenes herre

Til helga er det skiflyging i polske Zakopane. Romøren håper på to topp-ti-plasseringer, men før den tid skal han innom Norge for første gang siden begynnelsen av Hoppuka.

- Jeg skal i alle fall se den siste «Ringenes Herre»-filmen, flere jeg kjenner sier den er bra. Også må jeg innom skolen en tur, og sjekke hva slags fag jeg skal ha i år, sier Romøren, som driver på tredjeklassepensumet for å bli siviløkonom i sitt fjerde år på skolen.

KLAFF: Her svever Bjørn Einar Romøren ned til en 2. plass i verdenscuprennet i Liberec. Men Romøren følte seg ikke spesielt glad etterpå.