- Hadde vært pinlig å ryke ut

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter å ha røket ut i 3. runde de to siste sesongene vet Rosenborg smertelig godt hva uttrykket «cup er cup» betyr. Men cup kan også være forferdelig kjedelig - som i går.

Ørjan Berg og Harald Brattbakk sørget for at Rosenborg ledet 2- 0 etter 18 minutter i gårsdagens lokalderby mot Byåsen. Da var løpet kjørt.

- Godt å gå videre, det hadde vært pinlig å ryke ut i år også, kommenterer RBK-kaptein Erik Hoftun, som gledet seg over å score i går.

Han har de to foregående sesongene i friskt minne. For to år siden tapte Rosenborg for Strindheim i 3. runde. I fjor sendte Hødd trønderne ut etter straffesparkkonkurranse.

- Vi fokuserte på dette før kampen, at vi ikke måtte senke oss ned, sier Roar Strand.

Laber stemning

Streiken var en tilbakelagt affære, Rosenborg hadde enkelt gått videre, og stemningen i RBK-garderoben bar preg av at dette hadde vært en transportetappe. Nils Arne Eggen var lavmælt, og konstaterte bare at laget må heve seg fem hakk til søndagens kamp mot Odd.

Erik Hoftun mener Rosenborg burde stått på mer i 2. omgang, men erkjenner at det ikke er lett.

- Vi leder 3- 0, og alt er på en måte greit. I en cupkamp trenger vi heller ikke vinne med kalassifre, sier RBK-kapteinen.

Viste seg fram

I de første minuttene etter pause var RBK så bakpå at Byåsen kom til flere sjanser. Da var det godt for keeper Espen Johnsen å kunne vise seg fram.

- Helt greit. Det var nok et par småting å sette fingeren på, men stort sett er jeg fornøyd, sier Johnsen, som ikke tror han danker ut Arason.

- Så lenge Arni står bra, må jeg nok godta at han er førstekeeper, sier Espen Johnsen.

Lars Blixt var en annen som fikk muligheten til å vise seg fram i går. Han scoret 3- 0-målet etter et fint initiativ.

- Helt på det jevne. Ikke noe særlig å juble for, og ingenting å være flau over. Jeg må nok spille bedre for å kapre en plass på laget, sier Blix.

KLAR FORSKJELL: Ørjan Berg og Rosenborg viste Byåsen hvem som er størst i byen.