Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde vært stort å vinne her igjen

I fjor ble han nasjonalhelt da han vant den 18. etappen i Tour de France. I dag drømmer Thor Hushovd om reprise på samme etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26. juli i fjor spurtbeseiret han franske Christophe Mengin etter at de to og danske Jacob Piil rykket fra et timannsbrudd en mil før mål. Dermed ble han den andre nordmannen i historien til å vinne en etappe i verdens største sykkelritt.

- Dette vekker gode følelser, sier Thor Hushovd foran etappen hvor han gjentok Dag Otto Lauritzens bedrift fra 1987.

- En etappeseier i Tour de France glemmer du aldri. Det er skikkelig moro å være her igjen, en ny seier her fredag hadde vært stort, sier Hushovd til Dagbladet.

- Passer meg bedre

Og det er ingen umulighet. Arrangøren endrer ruta hvert år. Årets etappe går i Vest-Frankrike, og er flatere enn den som nordmannen vant i øst 2002. Og flatt terreng betyr større sjanser for store og tunge Hushovd.

- Ser du på løypeprofilen, så har jeg mye større sjanse til å vinne i år enn i fjor.

- Men så er det han irriterende mannen som henger i ryggen min hele tida, sier Hushovd.

Credit Agricole-proffen begynner å bli mektig lei Francais de Jeux-lagets (ironisk nok samme lag som Mengin syklet for da han tapte spurten mot Thor) oppasser. De har satt en mann på Thor for å hindre at han går i brudd. Det kan nemlig gi nordmannen muligheten til å frata Baden Cooke den grønne poengtrøya.

- De ser på meg som en farlig mann, og har gitt meg oppasser. Fryktelig kjedelig, men det er sånn det er når du ligger og kjemper om trøyer, sier Hushovd litt diplomatisk.

Kjemper om trøya

For øyeblikket ligger han på fjerdeplass i konkurransen. I endte han på 14. plass - 8.06 minutter bak den nederlandske vinneren Servais Knaven. Mest sved det at han tapte mot de nærmeste i kampen om spurttrøya.

Hushovd ligger nå 23 poeng bak Cooke, en etappeseier gir 35.

ØNSKEREPRISE: Thor Hushovd er i dag tilbake på etappen han vant i fjorårets Tour de France. Og Grimstad-gutten drømmer om en skikkelig ønskereprise.