MISTENKELIG:  Blerti Hajdari i duell med Morten M. Skjønsberg og Torstein Andersen Aase under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Stabæk og albanske KF Tirana i 2009. Kampen har vært under mistanke i flere år, grunnet Tiranas rolle. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MISTENKELIG: Blerti Hajdari i duell med Morten M. Skjønsberg og Torstein Andersen Aase under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Stabæk og albanske KF Tirana i 2009. Kampen har vært under mistanke i flere år, grunnet Tiranas rolle. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Hadde vært verre om det var motsatt

Kjetil Siem regner ikke med å høre noe fra Europol om norske lag.

(Dagbladet): Stabæks 4-0-seier over Tirana er blant de 380 kampene Europol regner som mistenkelige etter sin omfattende etterforskning av internasjonal kampfiksing, skriver tyske Bild i dag.

Kampen havnet under lupen allerede samme høst 2009, da motstander Tirana ble en del av granskingen Uefa igangsatte etter massearrestasjoner i Tyskland og Sveits.

Nå dukker den opp igjen.

Norges Fotballforbund sa i går at de ikke var kontaktet i forbindelse med opprullingen. Det er heller ikke naturlig, mener generalsekretær Kjetil Siem.

- Slik du beskriver det nå, så angår ikke dette det norske laget direkte som sådan, sier Siem til Dagbladet.

- Med et sånt resultat høres det ut som at det utenlandske laget eventuelt har lagt seg. Det hadde vært verre om det var motsatt. Men så lenge norske lag ikke har gjort noe galt, er det viktig for oss at de ikke dras inn i dette, fortsetter han, og legger til:

- Men det er vanskelig for meg å kommentere mye mer rundt dette basert på henvendelser fra journalister. Vi må bare avvente til vi eventuelt hører noe fra Europol.

- Regner du med det vil komme en slik henvendelse?

- Jeg tror ikke det. Vi sjekket med Europol i går, via norske politimyndigheter, og da var det ingenting som tydet på at norske klubber er under etterforskning, sier Kjetil Siem.

Forventer informasjon
Også Norges Fotballforbunds informasjonssjef Svein Graff forventer at forbundet og norsk politi blir underrettet dersom norske lag trekkes inn i etterforskningen.

- Dette er ukjent for oss. Vi er ikke kjent med at noen norske lag er involvert, sier Graff til Dagbladet.

- Dersom det foreligger norske kamper i etterforskningen, er det naturlig at Europol underretter både Uefa, NFF og norsk politi, sier Graff.

Omfattende
Europol har gjennom 18 måneder drevet en grundig etterforskning av kampfiksing. 

I går kunne de fortelle at 380 kamper i 15 forskjellige land er under mistanke, og det samme er omtrent 425 dommere, spillere, ledere og kriminelle. 

Europol fortalte også at en kriminell gruppe i Asia er avslørt som en del av denne organiserte kriminaliteten.

- Vi frykter dette bare er toppen av isfjellet, sa Europol-sjef Rob Wainwright.

IKKE KONTAKTET: Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund regner heller ikke med at Europol ser på norske klubber. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IKKE KONTAKTET: Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund regner heller ikke med at Europol ser på norske klubber. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer