Stavås Skistad tar selvkritikk

- Hadde veldig godt av smellen

Kristine Stavås Skistad har funnet ut hva som gikk galt forrige vinter og forteller at hun er glad for at det skjedde.

SMELL: Kristine Stavås Skistad hadde en tung sesong i fjor etter gjennombruddet i 18/19-sesongen. 21-åringen er trygg på at hun kan kjempe i toppen igjen denne sesongen. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kristine Stavås Skistad (21) slo gjennom med et brak i sprintlangrenn med 2.-plassen på Beitostølen i november 2018 og 5. plass i verdenscupsprinten på Lillehammer uka etter.

Det sendte henne til VM i Seefeld, rett etter at gullet i junior-VM på sprinten i Lahti ble innkassert foran ess som Monika Skinder, Anita Korva, Linn Svahn, Frida Karlsson og Helene Marie Fossesholm.

Svahn var verdens beste sprinter forrige sesong i kraft av å vinne verdenscupen sammenlagt, men var sjanseløs mot jevngamle Stavås Skistad i 2018/19.

- Linn Svahn liker jeg ikke å bli slått av. Vi er like gamle. Hun kom veldig brått i fjor. Det må jeg gjøre noe med, sier Kristine Stavås Skistad til Dagbladet.

Svahn viste fram både høy fart og temperament forrige vinter.

- Det virker som hun ikke liker å tape. Det er positivt. Det er viktig å ha konkurranseinstinkt for å bli god. Jeg ser for meg at vi kommer til å krige mye mot hverandre.

Hun hadde et solid forsprang på Svahn i 2019, da Skistad holdt på å gjøre det helt store i VM-sprinten i Seefeld, før hun falt på oppløpet i semifinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer