Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hadde verden vært (u)rettferdig ville Odd vunnet alt

Det er fotballsupporterens lodd og rett å være sjåvinistisk, blind og usaklig. Men det går en grense.

BLE UTVIST: Simen Brenne fikk to gule kort på to minutter mot Lillestrøm nylig, og dermed rødt. Like etter dumpet nok en harmdirrende mail inn i innboksen til Morten P - fra det han beskriver som Skien-klubbens mest rabiate supporter. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
BLE UTVIST: Simen Brenne fikk to gule kort på to minutter mot Lillestrøm nylig, og dermed rødt. Like etter dumpet nok en harmdirrende mail inn i innboksen til Morten P - fra det han beskriver som Skien-klubbens mest rabiate supporter. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Oslo — lørdag 18. juni

I SNART 10 år har en akademiker og Odd-supporter av verste sort plaget og skjelt ut norsk sportspresse (TV, radio, aviser), Norges Fotballforbund og gud vet hvem andre med rabiate brev (åpne som personlige) og annen form for skriftlig søppel. Her forleden fikk jeg årets første. Og det overrasker meg, jeg trodde nemlig jeg hadde klart å legge ballen død.

Isteden registrerer jeg at en ny sesong  er i gang.

FØR JUL, DA en gjeng eldre, genuint interesserte og skvære Odd-supportere (ODDrane)  spurte om jeg ville skrive noen ord i julekalenderen deres benyttet jeg anledning til å lokal-oute Odds mest rabiate supporter.

BAK LUKA 16. desember skrev jeg en kort innledning og la ved et assortert utvalg e-poster (3) som gjennom sesongen hadde forsøplet postkassa mi. Responsen fra Skien var god — og lattermild takknemlig. Fra akedemikeren kom det ikke en lyd. Før mandag denne uken.

AKADEMIKEREN SIGNERER SINE brev og sender gjerne kopier hist og pist for å dele sin indignasjon med den eller de som ikke er dagens offer. Det betyr at når han eksempelvis velger å skjelle ut TV2s Davy Wathne på det groveste kommer det gjerne en kopi i postkassa mi. For ikke å snakke om Rune Pedersen — dommersjefen som (nesten) får like mye pepper som meg.

Kan det være navnet?

MANDAG KOM EN dobbel dose Pedersen. Først til undertegnede. Så kopi av et brev til Rune Pedersen. Og ytterligere kommentarer er overflødig.

Jeg siterer med klipping, liming og pinlig nøyaktighet e-posten i sin helhet:

"NOE LØDIG FOTBALLFAGLIG litteratur til deg (se vedlegg) til deg, VIF-generalen i Dagbladet, arrogant og ODD-ignorant som du er og feig som få med bakholdsangrep på fotballkloke meg når du fikk et ærefullt oppdrag av ODDrane ved fjorårets julekalender til den fantastiske Skiiensklubben!

MED DEG ER det klin umulig å ha en seriøs fotballfaglig dialog med, Morten P!

DET ER FOR jævli at sånne som deg har klippekort til diverse fotballTV-studioer!

Verden vil bedras!

- du fikk sikkert ikke med deg nok en dommerskandale mot ODD Grenland, denne gangen mot det usympatiske LSK-laget, du vet...

Til dommersjef Rune Pedersen!  

DET HAR BARE gått 15-20 minutter siden SKANDALEDOMMERkampen på LSK er slutt! På denne tid har det allerede strømmet inn 11 dommerhatmailer til meg! De som har skrivd til meg er om enda mer fly forbanna for at en dommer NOK EN GANG har ødelagt en fotballkamp som ODD soleklart skulle ha vunnet dersom vi ikke hadde ODD-dødare til dommere både i Skien og på bortebanene!

NÅ SKRIVER FOLK til meg at NOK ER NOK og setter blant annet lit til meg og min kontakt med DEG at noe MÅ gjøres!

Ellers så kan ODD trekke laget sitt i tippeligaen!

SOM EN FOTBALLKAMERAT nettopp skreiv til meg: ODD må lede minst 5-0 i et fotballkamp for å være sikker på at DOMMEREN ikke klarer å ødelegge for Oddrane!

Så sant, så sant!

KAMPEN VAR EGENTLIG ødelagt etter 28 minutter da Brenne blei utvist på to tacklinger som knapt var frispark! DE gule kortene var en altfor grov spøk fra dommeren. Når han etter den latterlige utvisningen av Brenne godtok tok langt mer saftigere tacklinger fra to LSK-spillere uten å gi dem gult kort, visste hele Fotballfolket i Telemark at denne kampen ville ODD aldri kunne dømme pga av dommer Hagen!

Verre blei det som sagt i 2. omgang!

MIN SVÆRT SAKLIG og akademiske storebror ringte meg også nå nettopp og var meget indignert på Odds vegne. Han sa som satt var at det JUKSEMÅLET — soleklare hands til LSK — som sågar synderen innrømma til Fagermo rett etter kampen var hands -  meget lett kunne vært avlyst ved VIDEODØMMING!

Det er på høy tid med slikt i årets tippeliga da anslagsvis 60% av tippeligakampene generelt (og 75% av Odds kamper) er blitt avgjort på fatale dommerfeil i 2011!

SÅ SUKKER OGSÅ min kloke bror over to andre ting:

Nedsparking av Tommy Svindal Larsen (videobildene viser den meget stygge nedslaktinga) i 2. omgang hverken førte til frispark for Svindal Larsen, ei heller gult kort!!!??? Linjemannen stod fem meter fra "nedsparkinga" og gav jevnt faen! Slik han måtte også hatt sett JUKSEMÅLET til LSK!

DET SISTE SOM både jeg, min bror og tre andre mailinnsendere til meg  - og Fagermo - er fly forbanna på også, er at hjemmedommer Hagen la til hele fem — 5 — minutter i 2. omgang!

Dette er SINNSYKT, hverken mer eller mindre!

AT HAN LA til 3 minutter i 1. omgang kan forsvares da både skadde Mattias Andersson og kvestede Magnus Lekven lå nede med skader! 5 fem minutter i tillegg kan ikke tolkes annerledes enn at dommer Hagen brukte alle midler for å hjelpe LSK til et seiersmål!

Ja enda verre:

HAN LOT LSK på over-overtid for nok en sjanse til å score der han skulle ha blåst for lengst!!!

Saklige, tålmodige Fagermo markerte sitt sinne mot dommeren for helt usaklig og legge til 5 minutter i LSKs favør og fikk tilsnakk for det!

Du snakker om å snu det hele på hodet!

DEN FINNES EN bitteliten unnskyldning for hjemmedømminga til Hagen ikveld! På Åråsen finnes et av de mest usympatiske hjemmepublikum i Norge som hyller og skriker for å få straffespark ved enhver anledning/ballen er innenfor motstanderens 16-meter og gjør dommerne usikre hele tida! Like ille er det jo at LSK som lag stort sett bygger sitt spill på å lage kaos inne i feltet for å jukse seg til mål eller straffespark i hver eneste kamp!

Forbundet bør gjøre noe med LSKs notorisk UNFAIR PLAYING!

NOK EN GANG — i kveld — lønna det seg for å JUKSE for det meget usympatiske LSK-laget. Spillerne kasta seg eller holdt ODD-spillere, men ville likevel ha straffe sjøl!? Sånt er uhyrlig, Rune P! 

ER DET NOE særlig moro lenger å gå på fotballkamper når de fleste fotballkamper avgjøres på dommerfeil og ikke utifra hvor gode lagene er innbyrdes!»