HETT MØTE: Sist byrivalene i Manchester møttes, var på Citys hjemmebane 30. april. Søndag møtes de på Etihad igjen. Foto: MATT DUNHAM / AP / NTB SCANPIX
HETT MØTE: Sist byrivalene i Manchester møttes, var på Citys hjemmebane 30. april. Søndag møtes de på Etihad igjen. Foto: MATT DUNHAM / AP / NTB SCANPIXVis mer

- Hadde vi fått like mange straffer som City, ville det blitt høring i Underhuset

Gjett hvor mange United har fått...


(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson er ikke fremmed for å legge press på dommerne før viktige kamper.

Under dagens pressekonferanse foran derbyet mot City på søndag, mente han byrivalen blir tildelt et urimelig høyt antall straffespark.

- Det antallet straffespark de får - 21 det siste året eller noe sånt - hvis vi hadde fått like mange straffer, ville det blitt en høring i Underhuset. Det hadde blitt protester, sier Ferguson ifølge Sporting Life.

Det siste året «eller noe sånt» er nok antakelig to og en halv sesong. Manchester City har fått 21 straffespark i Premier League fra starten av 2010/11-sesongen og fram til i dag.

20 av 21 hjemme Hvor mange straffer Manchester United har fått i serien i løpet av samme periode?

21 de også, selvsagt.

Så langt denne sesongen har City fått fire straffer i serien, United har fått fem.

Det spesielle med Citys straffespark de siste sesongene, er at 20 av de 21 har blitt tildelt dem hjemme på Etihad. Og det er altså der kampen spilles på søndag.

Så spørs det om kampens dommer Martin Atkinson lar seg presse av Ferguson. Atkinson har dømt City på hjemmebane én gang tidligere denne sesongen, mot Swansea. Han blåste ingen straffespark.

Ny rivalisering Ellers vedgår Ferguson at Manchester-derbyene har blitt langt viktigere de siste sesongen, etter at City ble sprøytet full av sjeikepenger.

- Liverpool- og United-kampene i løpet av de siste 25 årene har vært utrolige. De har alltid vært de viktigste kampene. Det har endret seg, for på dette tidspunktet er ikke Liverpool utfordrere til ligatittelen slik City er. City er vår største trussel, og vi er deres største trussel, så det har endret seg.

Abu Dhabi United Group kjøpte City i 2009, og investeringene deres har gitt City handlekraften som blant annet lå til grunn for ligatittelen sist sesong.

- Lykken snudde for City i det øyeblikket sjeik Mansour tok over. Vi visste at fra det øyeblikket ville det bli et helt nytt spill. Men, som vi har gjort tidligere, må vi godta utfordringen som vi gjorde da Chelsea kom opp, og da Arsenal passerte Liverpool tidlig på 1990-tallet. Vi må gjøre det igjen, sier Ferguson.

UNDERHUSET: Ferguson mener Citys straffestatistikk er en sak for de folkevalgte. Foto: PARBUL TV / REUTERS / NTB SCANPIX
UNDERHUSET: Ferguson mener Citys straffestatistikk er en sak for de folkevalgte. Foto: PARBUL TV / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer