REGELBRUDD? Trener i Team Norgeshus, Emil Søbak Gundersen, mener måten Petter Northug brukte buffen på under skiathlonen i NM bryter klart med markedsføringsreglene. Her ligger Northug i målområdet etter å ha vunnet rennet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
REGELBRUDD? Trener i Team Norgeshus, Emil Søbak Gundersen, mener måten Petter Northug brukte buffen på under skiathlonen i NM bryter klart med markedsføringsreglene. Her ligger Northug i målområdet etter å ha vunnet rennet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Hadde vi gjort som Northug, ville vi blitt disket

Mener andre regler gjelder for skistjerna.

Emil Søbak Gundersen er trener i Team Norgeshus. I et blogginnlegg går han hardt ut mot juryen under NM på ski på Gåsbu forrige helg.

Søbak Gundersen har nemlig brukt deler av formiddagen til å se på medieomtalen fra NM. Men foruten å være fornøyd med egen innsats, er det en ting han har bitt seg merke i:

-  Det som provoserer meg kraftig er ikke en enkelt hendelse, men det er det inntrykket av at enkelte stjerner slipper unna loven, skriver Søbak Gundersen.

Da mener han spesielt Petter Northug.

- Bryter markedsføringsreglene Team Norgeshus-treneren mener Northug - og noen andre deltakere - bryter med markedsføringsreglene til arrangementet.

- Da NM åpnet på torsdag hadde vi fått klar beskjed på lagledermøtet om at reklamereglene ville bli håndhevet knallhardt, skriver Søbak Gundersen i blogginnlegget.

- Jeg har gått igjennom NRKs opptak fra konkurransene og skal trekke frem det soleklare eksemplet på en skriftlig søknad i 100 eksemplarer om å bli disket: 30 km duathlon, Petter Northug-show er på plass og blir intervjuet av NRK før start med en så ulovlig hals som det går an å få. Ikke bare er buffen ulovlig, men reklamereglementet som tilsier maksimalt 400 cm2 fra halsen og ned blir sprengt. Jeg tenkte kanskje at han da ville få hjelp til å bli kvitt denne før start, men da starten går så står han fortsatt med skriftlig søknad om å bli disket klistret rundt halsen.

La ikke inn klage Da Dagbladet snakket med Søbak Gundersen i ettermiddag, sier han at han ikke ville ha Northug disket.

- Jeg la ikke inn klage, og hadde ingen intensjon om å få han disket. Jeg vet at juryen ikke setter pris på sånne innspill, men de må vise hva alle eller ingen kan gjøre, sier Søbak Gundersen.

Han legger til at dette ikke er rettet direkte mot Petter Northug.

- Jeg brukte Petter som et eksempel. På sprinten så jeg en 3-4 til med det samme problemet. Jeg setter stor pris på det Northug har gjort for langrennssporten, sier treneren.

Ikke regelbrudd Juryleder Sylvi Pettersen Ofstad sier at juryen har sett på situasjonen.

- Vi ble oppmerksomme på buffen først etter målgang. Men Petter - som mange andre - gikk med buffen på vranga, slik at man ikke så logoen på den. Dessuten blir han ikke disket med mindre han gjør noe som går utover resultatlista - det gjør ikke buffen, sier Ofstad.

Hun forstår at noen synes at juryen tøyde strikken vel nært bristepunktet.

- Det skal være likt for alle. Men i tillegg var det kaldt på Gåsbu, og man må kle på seg. Selvfølgelig gjøres det en vurdering på om man kan se reklamen eller ikke, avslutter jurylederen.