NÆR NY SEIER: Alexander Kristoff forsøkte, men klarte ikke å hente inn de sterke rytterne i tet i rittet Flandern Rundt. Han endte på en femteplass. Her fra fjorårets Tour de France.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NÆR NY SEIER: Alexander Kristoff forsøkte, men klarte ikke å hente inn de sterke rytterne i tet i rittet Flandern Rundt. Han endte på en femteplass. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

- Hadde vi kjørt en time til hadde det gått enda bedre

Kristoff nær ny klassikertriumf.

OUDENAARDE/OSLO (procycling.no/Dagbladet): Klassikersesongen er for alvor i gang for syklistene. I dag sikret Fabian Cancellara sin tredje seier i den gjeve vårklassikeren Flandern Rundt. Han ble med det historisk og tangerte seiersrekorden med tre seiere i rittet.

Alexander Kristoff var nærmest av de norske - men maktet ikke å yppe seg mot de fire i tet. Han tok opp kampen på egenhånd og var nesten i ryggen på teten. Han endte til slutt på en femteplass.

- Det viser bare at han er blant de aller, aller beste i en stor idrett, sier sykkelekspert Johan Kaggestad i TV2-studioet.

- Jeg følte meg utrolig sterk og er litt skuffet over at jeg ikke klarte å henge med på slutten. Jeg kunne kjørte enda hardere på Kwaremont (nest siste brosteinsbakke, vår adm.), sier Kristoff etter målgang.

Kristoff viste krefter Med to nordmenn i finalen ble det litt av en avslutning på rittet. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff jaget bak de fire i tet med snaut 15 kilometer igjen, og gjorde sitt for å prøve å hente inn Greg van Avermaet, Sepp Vanmarcke, Fabian Cancellara og Stijn Vandenbergh. De hadde skaffet seg luke ved å rykke i løypas tøffe partier.

Alexander Kristoff sikret seg sesongens første triumf i Milan - Sanremo, og viste igjen krefter. Med ti kilometer igjen tok han saken i egne hender og tok opp jakten på de fire i tet i ensom majestet i jakten på en ny seier.

Han hadde nesten kontakt, og var bare ti sekunder bak teten. Men det ble for tungt for 26-åringen.

VANT: Fabian Cancellara tok sin tredje seier i rittet. Han vant i fjor og i 2010. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN
VANT: Fabian Cancellara tok sin tredje seier i rittet. Han vant i fjor og i 2010. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN Vis mer

- Jeg hadde et lite håp på slutten da det stoppet litt opp i gruppa foran. Vi kom ganske nærme, men klarte ikke helt å komme opp. 5.plass er greit, men jeg ble jo fire i fjor. Derfor er det litt skuffende. Jeg er alltid bra på slutten av løp. Hadde vi kjørt en time til hadde det gått enda bedre, sier Kristoff til procycling.no.

God Boasson Hagen Det er et konstant kjør. Med drøyt tre mil til målgang begynte rytterne å lure på hverandre. I en tetgruppe som besto av blant annet Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var det flere som rykket. Ett av dem hengte Sky-rytter Hagen seg på.

Gleden var imidlertid kortvarig - Boasson Hagen og sine to brudd-kamerater roet helt ned og ble hentet inn. Boasson Hagen hang med i gruppa med storfavorittene Fabian Cancellara og Peter Sagan - blant annet. Boasson Hagen viste flere ganger at han kunne være en mann å holde øye med i avslutningen i dag.

- Det er imponerende. Edvald har gjort en kjempejobb i dag, sa sykkelekspert Johan Kaggestad i TV2-studioet.

YPPET SEG: Edvald Boasson Hagen hang med teten lenge i rittet. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
YPPET SEG: Edvald Boasson Hagen hang med teten lenge i rittet. Her fra fjorårets Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer