Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hadde vi ledet ved pause hadde jeg stoppet kampen»

De sa det var utsolgt (25 000), det kom 187 og godt er det. Hadde Norge ledet til pause ville Åge Hareide sørget for at alle kunne gått hjem etter første omgang.

KUWAIT CITY (Dagbladet): -  Hadde vi ledet ved pause hadde jeg stoppet kampen, sier Åge Hareide. -  Det var jo ingen fotballkamp - det var bare en meningsløs parodi. Men så ledet Kuwait 1- 0 og da hadde det vært for frekt å be dommeren blåse av hele greia.

Dessverre.

Kuwait har normalt 11 regnværsdager i året. I går kom 10 av dem i løpet av ett og samme døgn. Og det beste ordet jeg kan komme på for å beskrive kampen der viljen og de gode forsøkene druknet - er splæsj. Litt synd egentlig, siden tegneseriene kommer lenger bak i avisa.

Følsom Kvisvik

Kuwait scoret på den ene sjansen de hadde og var lykkelige for det. Raymond Kvisvik scoret på en av Norges sju og bare lo av hele greia. Og husker du målet Tottenham ble snytt for mot Manchester United var Kvisviks bare halvparten så langt over streken.

Men mål var det likevel.

Og chippen som ga utlikning var ekstremt følsom.

-  Etter alt han dommeren (en kar fra Kuwait) hadde gjort før i kampen var jeg sikker på at han ikke ville dømme mål, sier Raymond Kvisvik. -  Men så begynte plutselig han ene med flagget å løpe alt han kunne mot midten. Og da skjønte jeg at det var godkjent og at det tross alt er litt rettferdighet i verden.

-  Det blir nok ikke påbud om videodømming i Kuwait med det aller første.

Verdiløst for Hareide

Raymond Kvisvik er med på januar-turen for å overbevise Åge Hareide om at venstrefoten hans holder på det høyste nivået. Foruten følsomheten til 1-1 brukte han beinet til å slå gode frispark og cornere. Og den ene gangen han skjøt fra dødball ble han bare stoppet av en kjemperedning.

Da han burde gitt Norge seieren stoppet han det sjøl.

-  Jeg kaller det også en kjemperedning av keeper, smiler Raymond Kvisvik. -  Når jeg får sånne sjanser så pleier jo ballen å gå i mål.

Men den gjorde ikke det. Og dermed fikk ikke Åge Hareide det han ønsket på statistikken en gang. Men slitne spillere fikk han - oppofrende karer på løpetrening i vann.

Og så var det ikke mer.

-  Verdien av dette er ei treningsøkt, sier Åge Hareide. -  Som fotballkamp er den totalt verdiløst. Og derfor kommer jeg knapt til å se på videoen en gang - ut over oppstillingene våre på dødballer er det ingen ting å hente.

-  Det vi hadde bestemt oss for å gjøre var jo umulig på dette underlaget.

Stakkars spillere

Åge Hareide gikk så langt at han sa han syntes synd på spillerne i går kveld. Han var trist fordi folk som ville og skulle vise seg fram ble skyllet bort med været. Men en ting var han glad for - at Norge ikke tapte kampen.

Da ville det nemlig vært dobbelt-ille.

-  Ja, huffameg, sier Hareide. -  Det står jo ikke noe i statistikkene om hvordan været var. Pluss det faktum at vi ikke skal tape fotballkamper - vi skal øve oss på å vinne.

-  Men jeg kan leve med uavgjort etter denne paridoen her.

<B>PARODI:</B> Åge Hareide.
VANNPOLO: I en parodi av en fotballkamp måtte Ardian Gashi og resten av spillerne nøye seg med uavgjort mot Kuwait. - Verdien av dette er ei treningsøkt, sier Åge Hareide. - Som fotballkamp er den totalt verdiløst.