Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hadde vi noe annet valg enn å gjenoppta dopingen?

Jan Ullrichs mentor så at Armstrong var «blitt et supermenneske».

- PRESSET TIL DOPING: T-Mobile-manager Rudy Pevenage (t.v.) og Jan Ullrich to dager før starten på Tour de France i 2006. Pevenage og Ullrich ble utestengt fra Touren dagen etter på grunn av tilknytning til «Operasjon Puerto». Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX
- PRESSET TIL DOPING: T-Mobile-manager Rudy Pevenage (t.v.) og Jan Ullrich to dager før starten på Tour de France i 2006. Pevenage og Ullrich ble utestengt fra Touren dagen etter på grunn av tilknytning til «Operasjon Puerto». Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Lance Armstrongs suksess på sykkelsetet tvang tyske Jan Ullrich til å starte med doping igjen, sier Ullrichs mentor, Rudy Pévenage.

Pévenage snakker da om starten på 2000-tallet. Ullrich vant Tour de France i 1997, men kom bak Armstrong på 2.-plass tre ganger fra 2000 til 2003. Armstrong vant Tour de France sju ganger på rad fra 1999.

- Hadde vi noe annet valg enn å gjenoppta dopingen? Etter Festina-skandalen i 1998 hadde vi (i Telekom) sluttet helt med forbudte stoffer og andre substanser, sa Pévenage, som i 2006 var involvert i bloddopingskandalen «Operasjon Puerto».

- Slik holdt vi på til 2001. Vi var overbevist om at heller de ikke andre drev på med doping. Men Armstrong og US Postal fikk oss til å lure. Vi så at ingen kunne hamle opp med dem. Vi så at Armstrong hadde blitt et supermenneske, sier Pévenage i et intervju med L'Equipe.

Ullrich-mentoren så derfor ingen annen utvei enn å ta opp igjen dopingtradisjonen.

- Hva annet kunne vi gjøre? La ham leke uten at noen var i stand til å ta ham. Vi prøvde å finne resepten, den samme resepten som Armstrong brukte? I dag kan vi alle si at vi var ofre for Armstrong og US Postal-manager Johan Bruyneel, hevder Pévenage.

(NTB)