AKKURAT FOR STERK: Marcel Kittel snek seg forbi Alexander Kristoff helt på slutten av den siste etappen i årets Tour de France. Foto: KENZO TRIBOUILLARD (Scanpix/Afp)
AKKURAT FOR STERK: Marcel Kittel snek seg forbi Alexander Kristoff helt på slutten av den siste etappen i årets Tour de France. Foto: KENZO TRIBOUILLARD (Scanpix/Afp)Vis mer

- Hadde vi startet side om side, hadde jeg tatt ham

Dårlig posisjonering ødela for Kristoff.

PARIS/OSLO (procycling.no): Det så lenge ut til at Alexander Kristoff skulle ta sin tredje etappeseier i årets Tour de France i dag.

Nordmannen startet spurten og føk forbi resten av konkurrentene på Champs-Élysées.

Alt var rosenrødt, men så kom Marcel Kittel.

- Jeg følte at jeg nesten hadde. Det ble dessverre litt langt. Det var litt for mye motvind. Uten motvinden hadde det kanskje gått, men jeg visste jo om den, forteller Kristoff til procycling.no rett etter målgang.

- Hvordan er det å ikke vinne når du leder så nærme mål?

- Jeg hadde grepet på ham, men han hadde et gir til. Da klarte jeg dessverre ikke å svare.

- Hva er det som skjer?

- Jeg stivner litt på slutten, og han har et lite gir ekstra.

Det var alt Kristoff å si rakk før han ble revet vekk.

Les også: Kun Kittel slo Kristoff

Uheldige Katjusja
Litt senere snakket han imidlertid med det norske pressekorpset.

- Det var litt stang ut i dag. Jeg hadde han, men når jeg må starte å spurte med 300 meter igjen, stivner jeg litt på slutten.

Med 30 kilometer igjen punkterte Kristoff. Med god hjelp av dragsuget bak Katjusja-bilen kjørte han seg opp igjen.

Verre ble det da sisteopptrekker Luca Paolini punkterte med snaut ti kilometer igjen til mål. Italieneren kom seg opp og fikk hjulpet Kristoff litt, men ikke så mye som planlagt.

Satt for langt bak
Dermed startet Kristoff spurten litt for langt bak.

- Jeg følte meg sterk. Hadde vi startet side om side, tror jeg at jeg hadde tatt han. Dessverre hadde han en ledelse inn på oppløpet. Da blir det vanskelig.

- Hva tenker du om touren sett under et?

- Det var en fantastisk tour. To seirer, tre andreplasser, tredjeplass og femteplass. Jeg har tatt masse World Tour-poeng, så man kan ikke klage.

Etter 21 beintøffe etapper er det endelig tid for avslapning for Kristoff og de andre Tour de France-rytterne.

- Hvordan blir kvelden?

- Nå blir det fest med kjæresten, søsteren hennes og to kamerater. Vi skal ut med laget, så det blir bra, svarer Kristoff procycling.no.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

MED FORLOVEDEN: Forloveden Maren Kommedal var Kristoffs hovedprioritet etter målgang. Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)
MED FORLOVEDEN: Forloveden Maren Kommedal var Kristoffs hovedprioritet etter målgang. Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no) Vis mer